Facebook-moederbedrijf wil AI in alle producten stoppen
Kunstmatige intelligentie

Facebook-moederbedrijf wil AI in alle producten stoppen

27-04-2023 07:38 Laatste update: 28-04-2023 07:24

Facebook-moederbedrijf Meta wil kunstmatige intelligentie (AI) maken die 'voor miljarden mensen nuttig en betekenisvol is'.

Dat vertelde Meta-baas Mark Zuckerberg in een gesprek met investeerders, aldus The Verge.

"We werken aan chatervaringen binnen WhatsApp en Messenger, middelen om visueel iets te maken op Facebook, Instagram en bij advertenties, en mettertijd willen we ook multi-modulaire ervaringen bouwen", aldus Zuckerberg. 

De topman vertelde niet hoe die AI-toepassingen er precies uit komen te zien, maar suggereerde hoe een kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld als klantenservice kan dienen binnen WhatsApp.
 

ChatGPT

Concurrerende software bleek het al goed te doen bij chatgesprekken en het maken van illustraties. Met ChatGPT kun je bijvoorbeeld een natuurlijk chatgesprek voeren waarbij de AI antwoord geeft op je vragen. 

Zuckerberg ziet de technologie als een serieus onderdeel van Meta's toekomst. Volgens de topman zal AI in 'letterlijk alle producten van Meta raken'. 

AI-stroomversnelling

Steeds meer techbedrijven investeren in software die kunstmatige intelligentie gebruikt. De software wordt getraind door gigantische hoeveelheden data te analyseren, om te leren net als een mens te reageren op vragen of verzoeken om iets te maken.

Eerder deze maand bleek dat er paniek was uitgebroken bij zoekreus Google, nadat Microsofts zoekmachine Bing de AI van OpenAI had geïntegreerd. Hierdoor kan die zoekmachine contextgevoelige vragen beantwoorden. Dit blijkt zo goed te werken dat Samsung overwoog de standaard zoekmachine op smartphones naar Bing te veranderen.