Oud-medewerkers Apple: 'Siri-team heeft geen ambitie'
Siri

Oud-medewerkers Apple: 'Siri-team heeft geen ambitie'

27-04-2023 18:05 Laatste update: 18:13

Het team verantwoordelijk voor Apple-stemassistent Siri zou slecht functioneren en weinig ambitie hebben. Hierdoor zou personeel vaak overstappen naar concurrent Google.

Dat blijkt uit een verslag van techwebsite The Information, dat met ruim dertig voormalig Apple-medewerkers sprak. 

Techreuzen strijden op het moment om de beste slimme assistent te maken. Apple doet dat met Siri, maar personeel zou intern niet tevreden zijn met hoe dat proces verloopt. Ook zou personeel geen hoge pet ophebben van Siri.

Apple-bril

Recent moest het Siri-team de stemassistent integreren in de slimme bril waar het bedrijf aan werkt, die in juni vermoedelijk onthuld zal worden. Deze implementatie werkte echter zo slecht, dat het brillenteam overwoog om een eigen, beter alternatief te bouwen.

Door de werksituatie van het Siri-team zou veel personeel overstappen naar andere bedrijven, waar ze aan slimmere stemassistenten kunnen werken die ook kunstmatige intelligentie gebruiken. 

Trio naar Google

Dat gebeurde recent ook bij ingenieurs Srinivasan Venkatachary, Steven Baker, and Anand Shukla. Het drietal werd door Apple binnengehaald door 2019, toen hun startup door het bedrijf werd gekocht. 

Google wilde ze echter zo graag in dienst krijgen, dat topman Sundar Pichai zelf ze had benaderd. Apple-baas Tim Cook had geprobeerd de drie te overtuigen bij Apple te blijven, maar dat lukte niet.