Dropbox ontslaat 500 medewerkers 'wegens opkomst van AI'
Kunstmatige intelligentie

Dropbox ontslaat 500 medewerkers 'wegens opkomst van AI'

27-04-2023 18:26 Laatste update: 18:35

Cloudopslagbedrijf Dropbox heeft ongeveer 500 medewerkers ontslagen. Met de reorganisatie wil het bedrijf zich voorbereiden op 'het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI)'.

De ontslagen werden aangekondigd in een bericht van oprichter Drew Houston. Er komt ongeveer 16 procent van het gehele bedrijf op straat te staan. 

Twee jaar geleden reorganiseerde Dropbox ook, toen werden 315 mensen ontslagen. De coronacrisis werd daarbij als reden voor de ontslagen genoemd.

Naast AI zouden ook de bedrijfscijfers een rol spelen. Houston benadrukt dat Dropbox nog winstgevend is, maar wijst er wel op dat ze steeds minder snel groeien. 

Tijdperk van AI

"Het tijdperk van AI-computers is gekomen", schrijft Houston in zijn bericht. "Er ligt nu een grote kans voor ons, maar we moeten snel handelen om er gebruik van te maken."

"In een ideale wereld zouden we mensen gewoon op andere plekken zetten - en dat doen we ook zoveel mogelijk. Maar om nu te groeien, hebben we een nieuwe mix aan vaardigheden nodig."

Het cloudbedrijf wil na de ontslagen daarom nieuwe mensen aannemen, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Zij moeten Dropbox helpen om nieuwe AI-toepassingen te ontwikkelen.