Apple Watch-software krijgt grote update: 'Centrale rol voor widgets'
Apple Watch

Apple Watch-software krijgt grote update: 'Centrale rol voor widgets'

01-05-2023 07:59 Laatste update: 04-05-2023 20:51

De volgende grote software-update voor de Apple Watch zou een nieuwe interface introduceren, waarin widgets in plaats van apps centraal komen te staan.

Luister ook:

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Bloomberg-journalist Mark Gurman op basis van ingewijden. 

De Apple Watch had vroeger een speciale interface voor widgets genaamd 'Glances' - kleine blokjes met informatie uit specifieke apps. Glances werden in latere updates uit de software gehaald, maar nu zou Apple werken aan een nieuwe interface waarbij zulke widgets centraal staan.

De iPhone-maker introduceert daarvoor een nieuw type widget voor de Apple Watch. Qua ontwerp zitten die ergens tussen de oude Glances en de widgets die je nu op je iPhone kunt gebruiken. Ook moet de interface gaan lijken op de huidige Siri-wijzerplaat op de Apple Watch.

Navigeren tussen widgets

Je kunt navigeren tussen al deze informatieblokjes, om bijvoorbeeld je huidige sportactiviteit, het weer of je agenda te openen, zonder dat je daar een volledige app voor hoeft te starten.

Apple zou ook werken aan een functie waarbij je de werking van je Apple Watch-knoppen kunt veranderen, zodat je bijvoorbeeld snel een widget tevoorschijn kunt halen. De nieuwe Apple Watch Ultra introduceerde al een extra, programmeerbare knop aan de zijkant.

Kleine hardware-update

Geruchten wijzen al langer op de komst van een grote Apple Watch-update. Het redesign moet de horloges nieuw aan laten voelen - op hardwaregebied zou Apple dit jaar geen grote plannen met de smartwatch hebben.

De iPhone krijgt ook een update dit jaar, maar vermoedelijk bevat iOS 17 kleinere verbeteringen. In de Europese Unie wordt het waarschijnlijk mogelijk apps buiten de App Store om te installeren, waarmee Apple zou voldoen aan nieuwe EU-regels. 

Kijk ook: Apple Watch Ultra