Eerste trailer verschenen voor gamefilm Gran Turismo
Gaming

Eerste trailer verschenen voor gamefilm Gran Turismo

03-05-2023 09:12 Laatste update: 09:17

Sony heeft een eerste trailer uitgebracht voor de gameverfilming Gran Turismo, een populaire racegamereeks voor PlayStation-spelcomputers.

Het is de tweede recente gameverfilming van Sony. Onlangs kreeg ook avonturenspel Uncharted een film, met Tom Holland in de hoofdrol. Die film werd uiteindelijk wisselend ontvangen door recensenten.

De Gran Turismo-film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough. Nadat hij een gametoernooi in 2011 won, werd hij gerekruteerd om een echte coureur te worden.

In de film wordt Mardenborough gecoacht door een personage gespeeld door David Harbour, die eerder een hoofdrol had in Stranger Things. Daarnaast spelen Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean) en Archie Madekwe (See) belangrijke rollen.

Steeds meer gamefilms

De laatste jaren verschijnen steeds meer succesvolle gameverfilmingen. De meest recente is de Super Mario Bros-film, die onlangs meer dan een miljard dollar opleverde bij de box office. Dat maakt het één van de vijf meest succesvolle bioscoopfilms aller tijden.

Gran Turismo verschijnt in augustus in de bioscoop. De nieuwste Gran Turismo-game kreeg recent nog een update, waardoor hij volledig kan worden gespeeld in virtual reality met een PSVR2-bril.