WhatsApp laat je straks sneller overstappen naar nieuwe iPhone
WhatsApp

WhatsApp laat je straks sneller overstappen naar nieuwe iPhone

04-05-2023 09:19 Laatste update: 10:16

Chatdienst WhatsApp test een nieuwe functie die het makkelijker maakt om over te stappen naar een nieuwe iPhone. Daarbij zou je dan niet meer een iCloud-backup terug hoeven zetten.

De nieuwe functie is nog niet formeel aangekondigd, maar dook wel al op in vroege testversies van de app. Volgens WABetaInfo heeft een selecte groep gebruikers nu al toegang tot de optie.

Bij het overzetten van WhatsApp naar een nieuwe iPhone moet je momenteel nog een iCloud-backup terugzetten. Dat is simpel als je een compleet nieuwe telefoon instelt, maar kan wat onhandig werken als je alleen WhatsApp-chats wil migreren naar een toestel dat je al gebruikt.

Transfer to iPhone

De nieuwe knop 'Transfer Chats to iPhone' moet het mogelijk maken je gesprekken snel naar een andere iPhone over te zetten. De gesprekken worden versleuteld gemigreerd, zonder dat iCloud er aan te pas komt. De nieuwe functie staat onder instellingen bij de categorie 'Chats'.

WhatsApp heeft op iPhone al een knop om vergelijkbare wijze chats te verplaatsen naar een Android-toestel. Dat was lange tijd een pijnpunt voor WhatsApp, dat door zijn backups naar Apple-dienst iCloud lastig naar Android gemigreerd kon worden. Met de nieuwe optie werkt dit feitelijk hetzelfde voor nieuwe iPhones en Android-telefoons.

Buiten iCloud

Door chats buiten iCloud om te zetten, hoeven gebruikers ook niet langer te vertrouwen op Apples opslagdienst. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een gratis abonnement met 5 gigabyte data hebt en liever niet je cloudopslag verbruikt aan WhatsApp-backups.

Het is nog de vraag hoe snel de nieuwe WhatsApp-functie voor iedereen zal verschijnen. De chatdienst test op dit moment met een kleine groep gebruikers en zal die test vermoedelijk eerst uitbreiden.

Luister ook: