© Microsoft

Microsoft maakt chatbot slimmer en voor iedereen beschikbaar
Bing Chat

Microsoft maakt chatbot slimmer en voor iedereen beschikbaar

04-05-2023 16:46 Laatste update: 20:36

Microsoft heeft zijn AI-chatbot in de zoekmachine Bing nu volledig opengesteld, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Ook kan de chatbot nu antwoorden geven met beelden en grafieken.

Microsofts Bing Chat was al enkele maanden beschikbaar, maar slechts voor een beperkte groep gebruikers. Nu meldt het bedrijf dat de chatbot voor iedereen te testen is, zolang ze maar met een Microsoft-account inloggen. 

De chatbot kan daarnaast visueler antwoord geven op je vragen. Eerder werd iedere vraag beantwoord met alinea's tekst, maar nu kun je ook bijvoorbeeld een uitlegvideo, een kaartje of een grafiek in beeld krijgen. Daarmee krijgt Bing Chat meer manieren om iets aan je duidelijk te maken.

Nauwer geïntegreerd

Bing Chat wordt ook nauwer geïntegreerd in de webbrowser Edge. Waar je eerder steeds opnieuw een gesprek moest starten, onthoudt Edge nu de eerder gevoerde gesprekken. Daardoor kun je ook op ieder moment doorvragen over iets waar je eerder over was begonnen.

De chatbot wordt opengesteld voor externe appmakers en ontwikkelaars. Hierdoor kunnen zij integraties bouwen die de zoekbot slimmer kunnen maken. Microsoft heeft het daarnaast over een grote waslijst aan kleine verbeteringen, zoals een makkelijkere deelfunctie en ondersteuning voor meer dan honderd talen bij het maken van een afbeelding.

GPT-4

Bing Chat is gebouwd bovenop GPT-4, de kunstmatige intelligentie van OpenAI. Dit systeem heeft grote hoeveelheden data van het internet geanalyseerd, om te leren hoe hij slim antwoord op je vragen kan geven.

De samenwerking tussen OpenAI en Microsoft zorgde onlangs paniek bij Google, de grote concurrent voor Microsofts zoekmachine. Dat bedrijf zou nu hard aan het werk zijn om AI-functies te bouwen die Bing moeten overtreffen. Die nieuwe AI-functies van Google worden mogelijk onthuld op het ontwikkelaarscongres Google I/O op 10 mei.

Luister ook onze podcast: