Ruim miljoen dollar gestolen geld teruggevonden dankzij AirTag
Apple-zoeklabels

Ruim miljoen dollar gestolen geld teruggevonden dankzij AirTag

08-05-2023 10:49 Laatste update: 15-05-2023 11:13

Een AirTag heeft Amerikaanse politie-agenten geholpen om 1,1 miljoen dollar aan geld terug te vinden. Dat bedrag werd gestolen uit een gepantserd voertuig.

Voor de diefstal zijn twee broers aangeklaagd voor een overval in de Amerikaanse stad Chicago. Het geld werd meegenomen toen een pinautomaat werd bijgevuld met geld uit de gepantserde wagen. Uit de automaat werd ruim 120.000 dollar meegenomen, terwijl uit de wagen meer dan 900.000 dollar werd meegepakt.

Volgens de lokale nieuwssite WGN werd een AirTag gebruikt om de verdachten op te pakken en het geld weer terug te vinden. Deze bluetooth-tracker kan worden gebruikt om de locatie van een voorwerp terug te vinden en zat verstopt in één van de tassen met geld. 

Essentieel

Die AirTag bleek essentieel, want de verdachten hadden maatregelen getroffen om achtervolgers af te schudden. Ze zaten bijvoorbeeld te wachten in een grijze Nissan, maar later stapten ze snel over in een Jeep om politie af te schudden.

Een uur na de overval was op een iPhone te zien dat de AirTag in het huis van de overvallers lag. Het bedrijf verantwoordelijk voor de pantservoertuigen heeft vervolgens politie-instanties ingelicht. Kort daarna konden ze worden gearresteerd.

AirTags

AirTags blijken steeds vaker nuttig om te zien waar spullen zijn gebleven. Toen veel koffers bij Schiphol kwijtraakten, werden AirTags ook gebruikt om te zien waar ze naartoe werden vervoerd.

Keerzijde is dat ze soms ook worden gebruikt om iemand te stalken. Apple bouwde daarom een waarschuwing in, die op je iPhone verschijnt als andermans AirTag je volgt. Die melding wordt eind dit jaar ook op Android-toestellen getoond.

Luister ook onze podcast:

Meer over AirTags: