Slimme WiZ-lampen kunnen samen met nieuwe camera inbrekers detecteren

slimme lampen wiz beveiligingscamera bewaking inbrekers smart home
12 mei 2023 om 14:48

De slimme lampen van WiZ konden al de beweging van gebruikers detecteren via verstoringen in het wifi-signaal. Daar komt nu detectie van inbrekers bij, samen met een nieuwe camera van WiZ.

WiZ verraste vorig jaar met slimme lampen die beweging kunnen detecteren zonder dat daar een losse bewegingsdetector voor nodig is. De lampen van WiZ hebben zelf wifi aan boord. Als mensen door een kamer lopen het wifi-signaal een beetje verstoren, merken de lampen dat op.

Die mogelijkheid kan nu ook worden gebruikt als een soort alarmsysteem, meldt WiZ. Gebruikers krijgen dan via hun WiZ-lampen een melding als er beweging is gedetecteerd en kunnen met de nieuwe WiZ Indoor Camera zien wat er aan de hand is. Er is ook in te stellen dat er alarm wordt geslagen bij beweging, waarbij de lampen een lichtalarm geven om ongewenste bezoekers af te schrikken.

Nieuwe functies in de app

Het gebruik van de alarmfunctie is gratis, en werkt via de nieuwe WiZ V2-app. Camerabeelden kunnen op een microSD-kaart in de camera worden opgeslagen, of tegen betaling in de cloud. Gebruikers kunnen zelf instellen wanneer zij de detectie willen inschakelen. De app biedt ook een functie waarbij lampen 's avonds op een relatief willekeurige tijd aan en uit gaan, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is zonder dat er een opvallende klokfunctie zichtbaar is.

WiZ verkoopt daarvoor de WiZ Home Monitoring Starter Kit, met daarin de camera en drie WiZ A19-kleurlampen. Die set is verkrijgbaar vanaf 23 juni voor 159,99 euro. De camera met 1080p-resolutie en 120-graden blikveld, microfoon en speaker is beschikbaar vanaf 12 juni voor 89,99 euro. Let wel: er zijn minstens twee WiZ-lampen nodig per ruimte om de SpaceSense-functie met wifi-bewegingsdetectie te kunnen gebruiken.

Verschillende andere fabrikanten maken ook al gebruik van wifi als bewegingsdetectie. Dan gaat het echter vaak om een apart systeem met geen nevenfuncties. WiZ onderscheidt zich daarvan door in de eerste plaats simpele, slimme lampen te bieden met als extraatje de bewegingsdetectie.

WiZ is net als Philips Hue een merk van het Nederlandse Signify.