sonos abonnement speakers

Sonos lanceert een nieuw abonnement op speakers

11 mei 2023 om 19:19

Sonos heeft een nieuw abonnement op zijn speakers geïntroduceerd. De fabrikant biedt keuze uit acht verschillende bundels met meerdere speakers voor een maandbedrag.

Met Sonos Flex krijgen abonnees vanaf 19,95 euro per maand ten minste twee speakers. Bij het goedkoopste abonnement gaat het om twee Sonos One-speakers. In totaal zijn er acht bundels, met bijvoorbeeld de nieuwe Era 100-speakers, de Sonos-soundbars en de draagbare Sonos Move.

Bij het afsluiten van een abonnement zijn extra speakers aan een bundel toe te voegen. Het duurste abonnement bevat een Sonos Arc, een Sub en twee Era 100's en kost 99,95 euro per maand. Sonos testte in 2019 in Nederland al een maandelijks abonnement voor speakers met drie bundels. Vandaag is het Sonos Flex-aanbod in een nieuwe vorm gelanceerd.

Na 3 maanden opzegbaar

Sonos blijft eigenaar van de speakers van Flex-abonnees, die later kunnen upgraden als er nieuwe modellen van de luidsprekers zijn verschenen. Het abonnement is volgens Sonos na de eerste drie maanden op elk moment op te zeggen.

Sommige speakers zijn refurbished

Niet alle Sonos-speakers die Flex-abonnees opgestuurd krijgen zijn helemaal nieuw. Er kunnen volgens het bedrijf ook refurbished producten tussen zitten, maar Sonos zegt die 'uitgebreid te testen'.

De producten zijn gedekt tegen defecten en onopzettelijke schade. "Wij betalen het vervangende product en de verzending", zegt Sonos. Abonnees krijgen ook toegang tot reclamevrije muziek op Sonos Radio HD.

Beurskoers Sonos onderuit

De beurskoers van Sonos ging donderdag flink onderuit nadat de omzet in de kwartaalcijfers tegenviel. Sonos-ceo Patrick Spence zei dat het bedrijf de verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar heeft verlaagd door de afnemende vraag van consumenten.

Mensen stellen niet alleen de aanschaf van nieuwe speakers vaker uit. Datzelfde gebeurt bij smartphones en computers, waarvan de verkoop de laatste maanden ook is ingestort.

Kijk ook:

Lees meer over:

Deel via