Disney+ krimpt wederom, raakt 4 miljoen abonnees kwijt

disney plus abonnement
11 mei 2023 om 07:20

Streamingdienst Disney+ is voor het tweede kwartaal op rij abonnees kwijtgeraakt. In de afgelopen periode verloor de dienst 4 miljoen gebruikers.

Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van het mediabedrijf. Disney+ heeft nog 157,8 miljoen abonnees. Drie maanden eerder waren dat er nog 163,17 miljoen. 

Een kwartaal eerder meldde Disney ook al een gebruikerskrimp, van toen 2,4 miljoen abonnees. Dat was toen voor het eerst dat Disney+ abonnees verloor sinds de streamingdienst in 2019 is gestart.

Cricket

De daling in abonnees zou grotendeels komen door problemen met Disney+ Hotstar, een platform voor sportuitzendingen dat in ondermeer India wordt aangeboden. In dat land verloor Disney de streamingrechten voor de Indian Premier Cricket League, waardoor veel Indiase gebruikers hun abonnement hebben opgezegd.

Disney kondigde ook een reorganisatie aan, waarbij 7.000 banen op de tocht komen te staan. Eerder maakte Disney-topman Bob Iger al plannen bekend om 5,5 miljard dollar te gaan bezuinigen.

Twee keer duurder geworden

Begin dit jaar werd de prijs voor Disney+ voor de tweede keer verhoogd. Nieuwe abonnees betalen sindsdien 10 euro per maand. Bij introductie in 2019 lag de prijs nog op 7 euro per maand. 

Disney zou daarnaast overwegen om zijn films ook bij andere streamingdiensten aan te bieden. Dan zouden ze op meer plekken dan alleen Disney+ te bekijken zijn.