whatsapp chat vergrendeling chats vergrendelen map

WhatsApp lanceert nieuwe functie: Chatvergrendeling

15 mei 2023 om 20:47
Laatste update: 16 mei 2023 om 08:22

WhatsApp-gebruikers kunnen voortaan chatgesprekken in een aparte beveiligde map plaatsen. Die nieuwe functie is volgens de berichtendienst bijvoorbeeld handig als je soms je telefoon moet delen met een familielid.

De nieuwe functie Chatvergrendeling is volgens WhatsApp bedoeld om 'je meest persoonlijke gesprekken nog meer privé te houden'. 

Als een chatgesprek wordt vergrendeld, gaat dat gesprek uit het Postvak In en naar de beveiligde map. Die map is dan alleen toegankelijk met het wachtwoord van de telefoon, gezichtsherkenning of een vingerafdruk. Om de chat te bekijken, moet je dan langzaam je Postvak In omlaagtrekken, en vervolgens je wachtwoord invoeren of je gezicht of vingerafdruk scannen.

Van zulke vergrendelde chats ontvang je geen meldingen. "Bij meldingen wordt de inhoud van de afzender of het bericht niet weergegeven", zegt Meta-topman Mark Zuckerberg. "Deze functie is goed voor mensen die hun telefoon soms moeten delen met een familielid of voor de momenten dat iemand anders je telefoon vasthoudt precies op het moment dat er een extra speciale chat binnenkomt", aldus WhatsApp.

Binnenkort krijgt de functie meer mogelijkheden, zoals het kiezen van een ander wachtwoord dan die je al voor je telefoon gebruikt. Ook gaat de Chatvergrendeling later werken op meer apparaten dan alleen smartphones.