chatgpt app store iphone ipad ios android chat gpt

ChatGPT heeft eindelijk een officiële iPhone-app

19 mei 2023 om 08:45
Laatste update: 19 mei 2023 om 10:56

OpenAI heeft in de VS de officiële iPhone-app voor ChatGPT uitgebracht. Een release van de app in meer landen volgt binnenkort, net als een Android-versie.

Zes maanden na het uitbrengen van de webversie van de AI-chatbot heeft OpenAI nu ook een officiële, gratis iPhone-app van ChatGPT gelanceerd. De iOS-app is voorlopig alleen in de Amerikaanse Apple App Store te downloaden.

Het bedrijf zegt de app 'in de komende weken' in andere landen uit te brengen. Om welke landen het gaat, is nog niet bekend. Ook komt er binnenkort een Android-app.

Spraakherkenning

Gebruikers kunnen met de app hun vragen en commando’s aan ChatGPT ook inspreken in plaats van intypen. Dat werkt met de Whisper-spraakherkenning van OpenAI. De app toont ook de chatgeschiedenis en heeft de mogelijkheid om gegevens te kopiëren of om gesprekken te wissen.

Net zoals bij de webversie kunnen abonnees op ChatGPT Plus met de app het verbeterde AI-model GPT-4 gebruiken. De abonnees krijgen ook eerder toegang tot nieuwe functies en de chatbot reageert voor hen sneller. De onlangs gelanceerde plug-ins voor ChatGPT werken nog niet met de app. 

Dubieuze apps in appwinkels

De appwinkels van Apple en Google werden na de opkomst van ChatGPT overspoeld met dubieuze chatbot-apps. Sommige van die apps deden met hun logo's en namen alsof ze de echte ChatGPT-app waren. Die nep-apps vragen vaak geld van gebruikers, terwijl de standaardversie van ChatGPT gratis te gebruiken is.

Luister ook:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>