Heinz komt met apparaat om zelf sausjes te maken: 200 combinaties

Heinz komt met apparaat om zelf sausjes te maken: 200 combinaties

19-05-2023 12:44 Laatste update: 17:36

Ketchupgigant Kraft Heinz gaat restaurants eind dit jaar uitrusten met het 'eerste slimme saus-apparaat'. Met deze Heinz Remix kun je op een touchscreen zelf combinaties van sauzen en ingrediënten maken.

De Heinz Remix-machine ziet eruit als een frisdrank- of koffieautomaat en biedt in totaal ruim 200 combinaties van sauzen en ingrediënten. De Kraft Heinz Company onthult het apparaat dit weekend tijdens een beurs in de VS. Het bedrijf noemt het 'de eerste aanpasbare slimme sausdispenser'. Heinz wil de machine vanaf eind dit jaar in restaurants gaan plaatsen.

De machine is te bedienen met een touchscreen en biedt keuze uit verschillende basissausjes, zoals ketchup, bbq-saus en knoflooksaus, waaraan smaakversterkers, zoals jalapeño-pepers, chipotle en mango, zijn toe te voegen in drie verschillende 'intensiteitsniveaus'. Vervolgens giet de machine de gekozen sausmix in een cupje.

Data over smaakvoorkeuren volgen

Volgens een Kraft Heinz-topman kan het apparaat waardevolle data opleveren over hoe de smaak van consumenten verandert. "We kunnen trends en smaakvoorkeuren in realtime begrijpen en erop reageren", aldus Alan Kleinerman van Kraft Heinz. "Wie weet wordt onze volgende nieuwe saus wel bedacht door een fan die de Heinz Remix gebruikt."

Luister ook onze podcast: