De nieuwe elektrische Opel Corsa is er ook met een grotere accu

De nieuwe elektrische Opel Corsa is er ook met een grotere accu

24-05-2023 10:11 Laatste update: 16:54

Opel heeft de nieuwe versies van de Corsa aangekondigd, waaronder de opvolger van de Corsa-e. Die heet Corsa Electric en komt er ook in een uitvoering met een grotere actieradius.

De nieuwe Opel Corsa-modellen krijgen de Vizor-front met standaard led-koplampen en er staat voortaan groot 'Corsa' op de achterkant. Optioneel zijn er ook led-matrixkoplampen en een digitaal instrumentarium beschikbaar. Het interieur heeft nieuwe stoffen op de stoelen en het stuurwiel is ook vernieuwd. 

Veel van de verbeteringen zitten in de technologie. Zo is het infotainmentsysteem vernieuwd met een 10 inch scherm met een hogere resolutie en beschikt het systeem over spraakbediening. Updates zijn nu ook over-the-air te doen. Je telefoon is draadloos op te laden en zijn via Apple CarPlay en Android Auto ook draadloos te koppelen. De nieuwe Corsa’s hebben een panoramische achteruitrijcamera en hebben meer rijhulpsystemen aan boord.

De naam van het elektrische model wijzigt van Corsa-e naar het beter klinkende Corsa Electric. De stekkerauto is er in twee varianten. De goedkoopste heeft een motor met 100 kW (136 pk) en dezelfde actieradius als de voorganger (357 km) en de nieuwe uitvoering heeft een 115 kW-motor (156 pk) en een grotere accu, die goed is voor een rijbereik van 402 kilometer.

Met een snellader is de accu in 30 minuten op te laden van 20 procent tot 80 procent. De prijzen heeft Opel nog niet bekendgemaakt. De levering van de vernieuwde Corsa's start dit najaar.

Kijk ook onze video over de Corsa-e uit 2020: