Zelfs wij doen weleens gadget-miskopen

Zelfs wij doen weleens gadget-miskopen

24-05-2023 16:50 Laatste update: 21:08

We testen heel veel gadgets. In de eerste plaats voor jullie, maar we leren er zelf ook wat van. Bijvoorbeeld dat niet elk apparaat bij ons past, ook al zouden we dat graag willen. In deze podcast bespreken deze 'mismatches' - en hoe je ze kunt voorkomen.

Luister de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of via RSS in je favoriete podcast-app.

Vandaag houden we in onze podcast een soort van groepstherapie, over miskopen. Want we kopen allemaal weleens een gadget waarvan later blijkt dat het niets voor ons is. Waarom gebeurt dat? En wat leren we daarvan?

En in het tech-nieuws deze week: het delen van je Netflix-account gaat je nu echt geld kosten, nog meer AI in Windows en in Photoshop en de eerste Dyson-stofzuiger die ook kan dweilen.  

Luister de podcast.

Maak kans op een jaar lang gratis Podimo, door ons luister-onderzoek in te vullen. Ga naar dagennacht.nl/podcastonderzoek en vul hem in.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Mrs. Davis op HBO Max van Damon Lindelof, die we kennen van Lost en The Leftovers. In deze serie neemt een non genaamd Simone het op tegen een almachtige AI genaamd Mrs. Davis waar iedereen de hele dag mee in contact staat via een oordopje zoals in de film Her. De non weigert met de AI te spreken maar sluit uiteindelijk een faustiaans pact: als zij de Heilige Graal vindt, dan zet de AI zichzelf uit. Ze noemen het een 'sciencefiction comedy drama'.

Serie: Het is weer dino-week op Apple TV+. Elke dag komt er een nieuwe aflevering online van Prehistoric Planet. De opzet is ongeveer hetzelfde: een natuurdocu gepresenteerd door David Attenborough, waarin we kijken naar dino’s alsof ze echt gefilmd zijn. We zien dan allemaal nieuwe inzichten van wetenschappers: wat de dino’s deden maar ook hoe ze eruit zagen. Dit seizoen gaan de wetenschappers daar in de serie zelf dieper op in, en vertellen ze waarom de ene dino nu bijvoorbeeld met veren wordt weergegeven, of waarom de andere dino dikker is dan voorheen.

Film: Still over acteur Michael J Fox en zijn leven met de ziekte van Parkinson. Je ziet hoe erg dat is om te hebben, maar toch is het geen zware film, het is juist erg luchtig. Want ondanks alles is Fox zijn humor niet verloren. Het is ook knap in elkaar gezet door regisseur Davis Guggenheim met slim gemonteerde fragmenten uit de series en films waarin Fox speelde.