Dyson heeft nu ook een dweil - en een enorme luchtreiniger

Dyson heeft nu ook een dweil - en een enorme luchtreiniger

23-05-2023 12:20 Laatste update: 12:24

Dysons nieuwste stofzuiger kan nu ook dweilen en de nieuwe robotstofzuiger is de kleinste en slimste van het merk tot nu toe. Daarnaast komt Dyson met een grote nieuwe luchtreiniger.

Dyson heeft weer een aantal nieuwe producten onthuld. De opvallendste is de Dyson Submarine. Dat is de eerste dweilzuigmond van Dyson, geschikt voor de nieuwe stofzuigers Dyson V15s en V12s. Je doet water in de Submarine en daarna kan je bijvoorbeeld ketchup van je houten vloer zuigen.

De Submarine werkt met een 'achtpuntshydratatiesysteem', dat met een drukkamer voor een gelijkmatige waterverdeling over de volledige breedte van de roller moet zorgen. Die roller is weer voorzien van microvezel, zodat de stofzuiger in feite de werking van een emmer en een doekje overneemt en simpeler maakt. De Dyson V15s met Submarine-zuigmond is vanaf september te koop voor 949 euro.

Steelstofzuiger

Verder heeft Dyson ook de nieuwe generatie van zijn steelstofzuigers onthuld. De Gen5detect is de eerste Dyson-stofzuiger die zelfs virussen kan opzuigen en afvangen. Het apparaat voorzien van een volledig afgedicht HEPA-filtersysteem voor de hele machine, ontworpen om 99,99 procent van de deeltjes tot 0,1 micron op te vangen. Deze nieuwe stofzuiger is ook vanaf september te koop, voor 999 euro.

Robotstofzuiger

De nieuwe robotstofzuiger van Dyson komt pas volgend jaar op de markt, maar is wel al onthuld. De 360 Vis Nav kan 360 graden om zich heen kijken, en brengt de kamer in kaart met een Simultaneous Localization and Mapping (SLAM)-systeem. Zo weet de stofzuiger hoe het huis eruit ziet, en met 26 sensoren zoals stofdetectie zou de stofzuiger zo goed mogelijk tot in de hoekjes moeten schoonmaken.

Ook kan de stofzuiger 2,1 centimeter stijgen om grotere dingen op te zuigen, of juist dalen zodat het onder meubels tot 99 centimeter kan.

Luchtreinigers

Dyson heeft ook twee grote nieuwe luchtreinigers onthuld, met de toepasselijke naam Big+Quiet. De Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde is ontworpen voor grote open ruimtes, en zou formaldehyde opvangen en vernietigen, net als 99,97 procent van alle andere vervuilingen. De Dyson HEPA Big+Quiet luchtreiniger is bedoeld voor 'gedeelde, commerciële ruimtes'.

De grote nieuwe luchtreiniger is met een volume van 56 decibel de stilste luchtreiniger van het bedrijf, maar het zou ook de krachtigste zijn. Ook is er een instelling die het gevoel van een briesje imiteert, zodat de lichtstroom uit de luchtreiniger meer voelt als een openstaand raam.

De Dyson luchtreiniger Big+Quiet Formaldehyde kost 999 euro, de Dyson Purifier HEPA Big+Quiet Formaldehyde 849 euro. Ook deze apparaten zijn er vanaf september.

Kijk ook: Dysons eerste wearable