twister hasbro gezelschapsspel game iOS android

Twister is terug met een twist: als mobiele game

24 mei om 17:23
Laatste update: 24 mei om 17:26

Het klassieke spel Twister bestaat al bijna 60 jaar, nu verschijnt er toch een totaal nieuwe twist op het spel: een versie met armbanden en een app.

Iedereen kent Twister: 'rechterhand op rood, linkervoet op groen', net zo lang tot iedereen over elkaar heen over het kleed ligt. De nieuwe versie heet Twister Air en werkt net even anders. En het is opvallend genoeg ook juist in je eentje te spelen.

Twister Air gebruikt de camera van telefoon of tablet om de bewegingen van spelers bij te houden via gekleurde armbanden en enkelbanden. Het spel wordt geleverd met acht van die banden, maar spelers hebben wel een gratis app voor Android of iOS nodig om het nieuwe Twister te kunnen spelen.

Hooguit twee spelers tegelijk

De bedoeling is dat je posities op het scherm nadoet, terwijl één van de zestien bijgeleverde nummers hoort. Het zo goed mogelijk nadoen en vasthouden van die poses levert punten op, en zo kan je Twister Air winnen.

Jammer voor mensen die graag met hun halve vriendengroep op het tapijt belanden: Twister Air wordt met maximaal twee personen tegelijk gespeeld, al is er wel een Teams-modus beschikbaar waarbij spelers elkaar steeds in duo's afwisselen.

Twister Air is vanaf vandaag vooruit te bestellen, in de VS voor 20 dollar, met levering vanaf begin augustus. Nederlandse prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>