sony playstation 5 ps5 ps vr2 games spider-man

PlayStation Showcase: de opvallendste game-trailers op een rij

25 mei 2023 om 10:31
Laatste update: 25 mei 2023 om 10:32

Sony PlayStation hield woensdagavond voor het eerst in lange tijd weer een Showcase: een lange stream met veel trailers van bekende maar vooral gloednieuwe games. We zetten de opvallendste trailers op een rij.

Metal Gear Solid Delta

Konami werkt aan een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. De ontwikkelaar stelt dat het dicht bij het verhaal van het origineel zal blijven, dat is gemaakt door Hideo Kojiima, die niet langer voor Konami werkt. Verder is er nog weinig bekend over de game, die verschijnt voor PS5, Xbox X en S en Windows. Verder komt er ook een remastered Metal Gear Solid-trilogie, later dit jaar.

Klassieke titel Marathon terug

Halo- en Destiny-maker Bungie brengt een klassieke titel terug. Bungie maakte in de jaren '90 al drie Marathon-games voor de Macintosh. Nu is de futuristische shooter terug als strak gestylede PVP-game. Ook deze game komt naar PlayStation 5, Xbox X|S en PC.

Veel meer Spider-Man 2

Spider-Man 2 verschijnt dit najaar, en ontwikkelaar Insomniac heeft veel meer laten zien van wat er allemaal mogelijk is. Spelers kunnen straks blijkbaar wisselen tussen de twee Spider-Men, Peter en Miles. De eerste heeft nu allerlei Venom-krachten, terwijl Miles dankzij een nieuw pak ook half kan vliegen. De game wordt zo te zien razendsnel, dynamisch en beslaat een grotere oppervlakte van New York City.

Assassin’s Creed Mirage op 12 oktober

De nieuwste game in de Assassin’s Creed-serie gaat terug naar de basis. Terug naar het Midden-Oosten, naar Bagdad. Spelers kunnen daar zo te zien op meer manieren dan ooit stiekem hun vijanden omzeilen of uitschakelen.

Alan Wake 2 belooft erg mooi te worden

Remedy liet wat mysterieuze beelden van Alan Wake 2 zien, de game waarin een schrijver zijn eigen werkelijkheid schrijft. Veel is er nog niet bekend, maar de makers laten wel weten dat de trailer volledig draait op de PS5. Ze zijn overtuigd dat Alan Wake 2 de mooiste game van dit jaar zal zijn.

Nieuwste game van Journey-maker

Studio Giant Squid toonde Sword of the Sea, een game die visueel erg doet denken aan het geprezen Journey. Geen wonder, want Giant Squid is opgericht dor Matt Nava, art director van Journey. Ook in deze game glijden spelers door glimmende woestijnen, nu op een soort snowboard. Wanneer de game verschijnt, is nog niet bekend.

Speelbare tekenfilm met Revenant Hill

Deze game lijkt in uiterlijk op Night in the Woods, die is gemaakt door twee van de oprichters van de studio achter dit nieuwe Revenant Hill. Details zijn nog schaars, maar spelers lijken een kat te besturen die het huisdier van een heks wil worden. In Night in the Woods zetten de ontwikkelaars al een speelbare tekenfilm neer, dat lijken zij nu te gaan herhalen.

Wisselen tussen dimensies

In The Plucky Squire wisselen spelers constant tussen dimensies: soms speel je tweedimensionaal in een boek, daarna springt het personage uit het boek een 3D-wereld in. Allerlei puzzels moeten met die dimensie-wissel creatief worden opgelost. De game verschijnt later dit jaar, voor PS5, Xbox X|S, Nintendo Switch en pc.

Meer games voor PS VR2

Er zijn ook aantal nieuwe games voor de PlayStation VR2 getoond. Zo is de VR-hit Beat Saber vanaf nu beschikbaar voor de PS VR2. Verder werd er meer getoond van de vlotte shooter Synapse:

En van de VR-mode van Resident Evil 4:

Project Q

Sony onthulde woensdagavond ook een nieuwe handheld, genaamd Project Q, voor het spelen van PlayStation 5-games via wifi, en zijn eerste eigen draadloze oordoppen