De AI-chatbot van TikTok heet Tako en wordt al getest

tiktok ai chatbot tako
25 mei 2023 om 17:00
Laatste update: 25 mei 2023 om 17:00

TikTok is gestart met het testen van een eigen AI-chatbot met de naam Tako. De chatbot Tako moet gaan helpen bij het zoeken en navigeren op TikTok.

"We zitten in de beginfase van het verkennen van chatbots met een beperkte test van Tako in de Filippijnen. Tako is een AI-tool om te helpen bij zoeken en ontdekken op TikTok", meldt het bedrijf.  

Screenshots van een testversie van Tako zijn die door Daniel Buchuk gedeeld met The Verge. Tako zit tijdens de tests rechtsboven in de app, boven het profielicoontje. Als je erop tikt, krijg je een chatscherm waarin je vragen aan de AI-bot kan stellen.

Handelsmerk op Tako

Welk AI-model TikTok gebruikt, is niet bekend. Het bedrijf spreekt van 'een externe chatassistent'. Op de naam Tako heeft TikTok onlangs een handelsmerk aangevraagd.

De chatbot kan zelf prompts voorstellen om het chatgesprek op gang te helpen: dan hoeven gebruikers alleen die voorgestelde vraag aan te tikken. Volgens Buchuk is het bijvoorbeeld mogelijk om Tako naar een recept te vragen, waarna je recepten krijgt die gerelateerd zijn aan de filmpjes over eten die je recent op TikTok hebt gekeken. 

Snapchat-bot

Concurrent Snapchat introduceerde onlangs ook een AI-chatbot, die My AI heet. Snapchat moet My AI kort na de lancering aanpassen omdat het in gesprekken leek alsof de chatbot in het echt wilde afspreken met gebruikers.

Snapchat gebruikt voor My AI het AI-model van OpenAI, de maker van het populaire ChatGPT

Luister ook onze podcast over Google's AI-plannen:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>