elektrische auto micro car fiat topolino

Fiat komt ook met een elektrische micro-auto: de nieuwe Topolino

31 mei 2023 om 15:35
Laatste update: 20 juni 2023 om 15:51

Na onder meer Opel, Citroën en Carver komt ook Fiat met een elektrische microcar. Het kleine stadsautootje van Fiat krijgt een retro-design én een retro-naam: Topolino.

De nieuwe Fiat Topolino is een elektrisch stadsautootje waarin 16-jarigen met een brommerrijbewijs al mogen rijden. De snelheid is beperkt tot 45 km/u. Volgens de Italiaanse autofabrikant is de micro-car ontworpen voor 'een breed publiek, waaronder jonge klanten vanaf 16 jaar, gezinnen en stadsliefhebbers'. "Dankzij zijn charmante design, zal hij jongeren opnieuw verliefd doen worden op auto's", denkt Fiat.

Het bedrijf onthulde woensdag het ontwerp van de nieuwe mini-auto door één foto online te zetten. Daarop is te zien dat de Topolino een roldakje heeft en dat de deuren nog ontbreken. De productieversie heeft waarschijnlijk wel deuren.

Prijs nog niet bekend

De technische specificaties en de prijzen heeft Fiat nog niet bekendgemaakt. Ook is nog niet duidelijk wanneer de micro-auto precies op de markt komt. Het bedrijf spreekt slechts van een 'aanstaande marktintroductie'.

De productnaam Topolino is niet nieuw: tussen 1936 en 1955 verkocht het Italiaanse bedrijf al een autootje met dezelfde naam. "Deze beroemde naam heeft de weg vrijgemaakt voor stedelijke mobiliteit en doet onmiddellijk denken aan de eerste Fiat 500." 

Meer micro-auto's

De nieuwe Topolino voegt zich bij het groeiend aanbod van elektrische micro-cars. Concurrenten zijn bijvoorbeeld de Opel Rocks-E, de Citroën Ami, de Nederlandse Carver en de Microlino. Die laatste komt ook uit Italië en heeft een maximumsnelheid van 90 km/u. We hebben de Microlino als een van de eerste getest, bekijk onze video: