John Schnobrich/Unsplash

apple apparaten amac abonnement iPhone iPad macbook apple watch

Amac biedt abonnementen op Apple-apparaten: 'Elke 2 of 3 jaar de nieuwste'

1 juni 2023 om 17:06
Laatste update: 1 juni 2023 om 17:39

De Apple-verkoper Amac biedt nu abonnementen aan op allerlei Apple-producten. Opvallend: klanten betalen niet gespreid de nieuwprijs van het apparaat, maar een lager bedrag.

Bij het Amac-abonnement betalen gebruikers het verschil tussen de nieuwwaarde van het apparaat en de restwaarde na twee of drie jaar. Het idee is dat klanten dan altijd een relatief nieuw Apple-product hebben, dat naderhand weer in handen van Amac komt. Dan kan het worden doorverkocht of gerefurbished worden. Amac gaat namelijk ook voor het eerst refurbished Apple-apparaten verkopen.

Amac geeft een voorbeeld van de abonnementskosten met een iPhone van 1000 euro. De restwaarde na twee jaar wordt vastgesteld op 400 euro, zodat gebruikers gedurende twee jaar lang het verschil van 600 euro in maandelijkse termijnen betalen: 25 euro per maand. Daar komt nog wel wettelijk vastgestelde rente bovenop.

Klanten kunnen er ook voor kiezen om het apparaat naderhand niet in te leveren, en het volledig gespreid af te betalen. Voor het abonnement werkt Amac samen met SprayPay, een aanbieder van gespreid betalen.

"Wij bieden klanten graag de mogelijkheid elke twee of drie jaar de nieuwste iPhone, Mac of iPad aan te schaffen, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen", zegt Amac-oprichter en directeur Ed Bindels.

Refurbished-apparaten

De apparaten die na twee of drie jaar terugkomen bij Amac, zullen gerefurbished worden. Maar ook klanten zelf kunnen apparaten aanleveren voor doorverkoop. Daarbij wordt wel gekeken naar de ondersteuning: Amac zal alleen refurbished apparaten verkopen waar Apple nog systeemupdates voor uitbrengt.

"De producten van Apple zijn de laatste jaren nog beter geworden en gaan steeds langer mee", zegt Bindels. "We zien al enkele jaren dat bij ons het aantal reparaties voor Apple-producten daalt. De restwaarde van Apple-apparaten was al hoog en stijgt nu nog meer. Het wordt steeds aantrekkelijker oude producten in te leveren en te hergebruiken. We verlengen zo de levensduur van Apple-apparaten."

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>