Elektrische mini-auto Microlino binnenkort in Nederland te koop

Elektrische mini-auto Microlino binnenkort in Nederland te koop

05-06-2023 16:01 Laatste update: 20-06-2023 16:17

Importeur Louwman haalt de elektrische microcar Microlino naar Nederland. Het elektrische stadsautootje met een retro-design is na de zomer verkrijgbaar.

Louwman heeft een overeenkomst gesloten met het Zwitserse bedrijf Micro over de Nederlandse introductie van de elektrische tweezitter Microlino. De elektrische micro-auto is na de zomer in ons land te koop. "Wij zijn zeer verheugd om met Microlino een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de stedelijke mobiliteit," zegt topman Eric Louwman. 

Geïnspireerd op de bubblecar

Het ontwerp is geïnspireerd op de bubblecars uit de jaren 50, zoals de BMW Isetta. Door het kleine formaat - hij is maar 2,5 meter lang - kun je hem makkelijker parkeren. Opvallend is verder dat de deur aan de voorkant zit.  

De maximumsnelheid van 90 km/u en er past 220 liter in de bagageruimte. De elektromotor heeft 17 pk en er is keuze uit meerdere accupakketten: 6, 10,5 of 14 kWh. Met de grootste accu is de actieradius 230 kilometer. 

De productie van de eerste Microlino's start binnenkort in de Italiaanse fabriek. Volgens Louwman heeft de Microlino 'de voordelen van een scooter en het comfort van een auto'. "Het is bedacht als een betaalbare oplossing voor stedelijke mobiliteit." De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Meer mini-auto's: Fiat, Citroën en Opel

De Microlino krijgt er binnenkort een nieuwe concurrent bij in de vorm van de Fiat Topolino. Daarmee groeit het aanbod van micro-cars verder. Andere concurrenten zijn de Opel Rocks-E, de Citroën Ami en de Nederlandse Carver.

Sommige van deze mini-auto's gaan niet harder dan 45 km/u en mogen ook bestuurd worden door 16-jarigen met een brommerrijbewijs. Dat geldt niet voor de Microlino.

We hebben de Microlino eerder dit jaar als een van de eersten getest, kijk onze video: