WhatsApp laat je straks eindelijk foto's in betere kwaliteit versturen

WhatsApp laat je straks eindelijk foto's in betere kwaliteit versturen

07-06-2023 11:01

WhatsApp heeft in zijn nieuwste bètaversie de mogelijkheid toegevoegd om afbeeldingen in HD-kwaliteit te versturen. De nieuwe functie komt binnenkort naar gebruikers op zowel iOS als Android.

WhatsApp comprimeert tot nu toe elke afbeelding bij het versturen, wat tot kwaliteitsverlies leidt. De berichtendienst brengt daar binnenkort verandering in. In de nieuwe testversie zit namelijk de mogelijkheid om een afbeelding in hogere kwaliteit te versturen. 

Op een screenshot die is gedeeld door socialmedia-expert Matt Navarra is een HD-knop te zien waarmee een foto van hoge kwaliteit is te versturen. Foto’s in HD-kwaliteit zien er beter uit, maar gebruiken ook meer data bij het versturen en ontvangen.

'Nog altijd lichte compressie'

WhatsApp past volgens WABetaInfo zelfs na het selecteren van de HD-optie nog 'enige lichte compressie' toe. De app voegt ook een klein HD-pictogram toe aan de thumbnail van de foto in de chat, om aan te geven dat het een afbeelding van hoge kwaliteit is. 

De functie om HD-foto’s te versturen wordt uitgerold naar bètatesters van de nieuwste versie op iPhone en Android. Volgens WABetaInfo komt de optie in de 'komende weken' beschikbaar voor meer gebruikers.

Werkt niet met video's

De functie gaat alleen over afbeeldingen in chatgesprekken. Video's worden door WhatsApp nog altijd standaard gecomprimeerd. Om filmpjes in hogere kwaliteit te versturen via WhatsApp kunnen gebruikers de bestanden als 'document' verzenden.  

Kijk ook onze smartphone-cameratest