whatsapp scherm delen android app videobellen iphone

WhatsApp komt met functie voor scherm delen tijdens het bellen

30 mei 2023 om 09:14

WhatsApp rolt een nieuwe functie uit waarmee je tijdens een videogesprek je scherm kunt delen.

Dat meldt WABetaInfo, dat continu vernieuwingen in de nieuwste testversies van WhatsApp bijhoudt.

De nieuwe functie om je scherm te delen is tijdens het videobellen onderin het scherm beschikbaar via een icoontje van een telefoon en een pijltje. Dat knopje staat naast de functies voor het wisselen van camera, het dempen van het geluid en het uitzetten van de camera. 

Als je op het knopje klikt, krijg je eerst een scherm met de vraag of je wilt starten met het opnemen of uitzenden van je scherm. Momenteel is het scherm delen alleen beschikbaar voor bètatesters op Android. Volgens WABetaInfo kan de functie 'in de komende weken' voor meer gebruikers beschikbaar komen. 

Mogelijk werkt het niet op oudere Android-toestellen en in grote groepsgesprekken. Wanneer de functie naar de iPhone-versie van WhatsApp komt, is nog niet bekend.

Meer vernieuwingen bij WhatsApp

De nieuwste update van WhatsApp bevat volgens WABetaInfo bij 'sommige gebruikers' ook veranderingen in de onderste navigatiebalk in de app. De tabbladen zijn in de balk anders ingedeeld en hebben deze volgorde: Chats, Oproepen, Community's en Status.

WhatsApp voegt binnenkort ook de mogelijkheid toe om gebruikernamen te kiezen. Met zo'n unieke gebruikersnaam ben je dan in de app te vinden, zodat je niet meer je telefoonnummer hoeft te delen. 

Daarnaast kwam WhatsApp vorige week met de nieuwe bewerkfunctie, waarmee je binnen 15 minuten na het versturen van een bericht de tekst nog kunt aanpassen.