Apple Maps kan kaarten vanaf iOS 17 offline opslaan

apple maps kaarten offline opslaan iOS 17 iPhone
8 juni 2023 om 12:44
Laatste update: 8 juni 2023 om 12:45

Apple Maps krijgt vanaf iOS 17 eindelijk de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan. Ook de reisplanner blijft dan werken.

Apple Maps kan zich op veel vlakken inmiddels meten met Google Maps, maar sommige functies ontbreken nog steeds. Met de komst van iOS 17 is dat er weer eentje minder: vanaf dat moment zijn de onlangs vernieuwde kaarten voortaan ook offline op te slaan. Dat is handig voor op vakantie natuurlijk, zodat je je databundel niet leegtrekt of als je naar gebieden zonder mobiele dekking gaat.

De offline opgeslagen kaarten zijn ook te bekijken op een gekoppelde Apple Watch. En navigatie is ook nog steeds mogelijk, via auto, openbaar vervoer, lopen en – waar beschikbaar – fietsen. Wel alleen binnen het gebied dat je gedownload hebt natuurlijk, en dingen zoals files en ov-vertragingen komen zonder een dataverbinding niet binnen.

Elektrisch laden en wandelroutes

Mensen met een elektrische auto kunnen daarnaast straks een voorkeur voor het type laadpaal instellen. Dan wordt daar in de routeplanning rekening mee gehouden. Ook is het mogelijk om per laadpaal te zien wat de beschikbaarheid is, zodat je drukke laadplekken makkelijk kan overslaan.

In de VS krijgt de wandelfunctie van Apple Maps een uitbreiding, met speciale kaarten voor wandelpaden. Wandelingen krijgen speciale digitale informatiekaartjes die tonen hoe lang en zwaar de route is, wat voor paden je tegenkomt en hoe hoog je moet lopen. Het is nog niet duidelijk of die functie ook buiten de VS beschikbaar komt, maar vaak gebeurt dat op termijn wel met Apple Maps-functies.

Lees alles wat Apple deze week op WWDC aankondigde.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>