Prince of Persia the lost crown

Nieuwe Prince of Persia-game keert terug naar de roots

9 juni 2023 om 11:43

Ubisoft heeft de nieuwe Prince of Persia-game The Lost Crown aangekondigd en heeft de eerste beelden van de game laten zien in een trailer. Het spel lijkt terug te keren naar de roots.

Prince of Persia: The Lost Crown is een side-scrolling actieplatformgame. In de trailer zijn al een paar grote gevechten met eindbazen te zien. De beelden doen denken aan de klassieke Prince of Persia.

Het spel is volgens Ubisoft 'geïnspireerd op de Metroidvania-structuur', een tweedimensionaal platformspel waarin je een grote wereld in je eigen tempo kunt verkennen.

De game speelt zich af in een ‘vervloekte’, mythologische Perzische wereld vol levensgrote bezienswaardigheden. Spelers kunnen de grenzen van tijd en ruimte manipuleren. "Gebruik je tijdkrachten, gevechts- en platformvaardigheden om dodelijke combo's uit te voeren. (...) Gebruik je verstand om puzzels op te lossen, verborgen schatten te vinden en missies te voltooien."

Prince of Persia: The Lost Crown verschijnt in januari 2024 op de PlayStation 5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, pc en Nintendo Switch

Komende maandagavond onthult Ubisoft tijdens een grote presentatie meer over dit spel en andere nieuwe games.