Deze Spaanse mini-auto heeft een uitneembare accu op wieltjes

Deze Spaanse mini-auto heeft een uitneembare accu op wieltjes

09-06-2023 12:46

Het wordt steeds drukker op de markt van elektrische microcars. De Spaanse fabrikant Silence is deze week gestart met de massaproductie van zijn eerste mini-auto: de Silence S04. Dit elektrische stadsautootje valt op met de verwisselbare accu's, die je met trolleywieltjes makkelijk meeneemt.

Het Spaanse bedrijf Silence produceert al langer elektrische stepjes, maar komt nu met zijn eerste elektrische microcar, de Silence S04. De mini-auto’s rollen vanaf deze week van de band in de fabriek in Barcelona, maakte het bedrijf donderdag bekend. 

De Silence S04 heeft een uitneembare accu, die ook in de buurt van de Catalaanse stad wordt geproduceerd. De accu is voorzien van trolleywieltjes en een handgreep, zodat je hem makkelijk naar een oplaadpunt rijdt of mee naar binnen neemt. Dat hoeft trouwens niet: het autootje zelf is ook aan de lader te leggen. 

Twee versies: 85 en 45 km/u

De S04 is maar 2,3 meter lang en 1,3 meter breed en heeft 247 liter bagageruimte. De microcar verschijnt in twee versies. De L7e, waarvan de productie nu is begonnen, heeft twee 5,6 kWh-accu’s en een 14 kW-motor. De actieradius is 149 kilometer en hij haalt een maximumsnelheid van 85 km/u. De L7e kost bij de Nederlandse importeur 16.999 euro.

Het andere model is de L6e, die maximaal 45 km/u kan en daardoor ook bestuurd mag worden door 16-jarigen met een brommerrijbewijs. De L6e heeft een 6 kW-motor, een enkele accu en een lagere prijs, maar die is nog niet bekend.

Microlino en andere microcars

Silence krijgt er later dit jaar concurrentie bij van Microlino van het Zwitserse bedrijf Micro. Deze week werd bekend dat de Microlino na de zomer ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, maar de Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. 

Onlangs onthulde Fiat ook een mini-auto: de Fiat Topolino. Er zijn al meerdere elektrische microcars op de markt, waaronder de Opel Rocks-E, de Citroën Ami en de Nederlandse Carver.

We hebben de Microlino al getest, kijk onze video: