Nieuwe Ultra-smartphone van Xiaomi nu ook in Nederland te koop

xiaomi 13 ultra smartphone leica
12 juni om 16:07

Xiaomi heeft zijn nieuwe high-end smartphone Xiaomi 13 Ultra vandaag ook in Nederland op de markt gebracht. Het toestel heeft vier camera's achterop die op meerdere punten zijn verbeterd, maar ook een fors prijskaartje.

Xiaomi heeft zijn nieuwe 13 Ultra-telefoon maandag ook in Nederland uitgebracht. In maart kwam het Chinese bedrijf al met de Xiaomi 13, 13 Pro en 13 Lite. Het Ultra-model moet het vooral hebben van zijn verbeterde camera's. Daarvoor werkt Xiaomi opnieuw samen met de Duitse cameramaker Leica, die onder meer meehielp met het verbeteren van de lens.

Het ontwerp van de telefoon is volgens Xiaomi 'een eerbetoon aan het klassieke design van Leica’s M-cameraserie', wat terugkomt in de cirkelvormige cameramodule en de lederen textuur op de achterkant. Die laatste gebruikt een verbeterd antibacterieel siliconen-lederen materiaal.

Camera's

De vier camera’s achterop bieden elk 50 megapixel resolutie: een groothoek-, ultragroothoek-, tele- en periscopische telecamera. De selfiecamera heeft 32 megapixel. De Xiaomi 13 Ultra heeft een hoofdcamera met een 1 inch sensor en heeft in tegenstelling tot de 13 Pro wel een variabel diafragma.

De hoofdcamera ondersteunt de UltraRAW-techniek, die volgens Xiaomi 'zorgt voor een betere resolutie en een hoog dynamisch bereik'. De camera’s hebben een diafragma groter dan f/2.0, voor meer licht, een 'zachte' scherptediepte en een kortere sluitertijd.  

Er is keuze uit brandpuntsafstanden van 12 mm (ultragroothoek), 23 mm (groothoek), 75 mm (telefoto), en 12 0mm (super-telefoto), en daarnaast 46mm en 240mm lengtes via de In-Sensor-Zoom-functie.

De 13 Ultra heeft ook de nieuwe fast shot-modus waarmee je foto’s zonder scherpstelling maakt, wat vooral bedoeld is voor straatfotografie. Het focuspunt kan dan handmatig worden ingesteld, later starten en het moment vastleggen kan in 0,8 seconde. De 13 Ultra maakt ook 4K-video’s met 60 fps.

Helder scherm en snel laden

De telefoon heeft een 6,73 inch amoled-scherm met 120 Hz verversing, 1440x3200 pixels en 2600 nits piekhelderheid. De 13 Ultra werkt met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chip, heeft een vingerscanner onder het scherm en is stof- en waterdicht (IP68). 

De 5000 mAh-accu is bedraad met 90W op te laden en draadloos met 50W. Xiaomi heeft ook een nieuwe slaapstand toegevoegd, die automatisch aangaat als de batterij bijna leeg is en waardoor de telefoon een uur langer stand-by kan blijven. Xiaomi geeft 3 jaar Android-upgrades en 5 jaar beveiligingsupdates. 

De Xiaomi 13 Ultra is er in Nederland met 16 GB werkgeheugen en 512 GB opslag voor 1299 euro. 

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>