Nieuwe Twitter-ceo heeft missie: 'meest accurate informatiebron' worden

Nieuwe Twitter-ceo heeft missie: 'meest accurate informatiebron' worden

13-06-2023 10:02 Laatste update: 11:24

Vorige week gaf Elon Musk de teugels van Twitter aan de nieuwe ceo Linda Yaccarino. Nu spreekt zij haar personeel voor het eerst toe: ze wil van Twitter toch weer dat 'digitale dorpsplein' maken, en 's werelds meest accurate live-informatiebron.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk, is de toon op het platform flink veranderd. Radicale gebruikers kunnen zo ongestraft hun gang gaan, dat zelfs de Nederlandse Tweede Kamervoorzitter bij Twitter pleit tot meer actie. Na ruim zeven maanden met Musk aan het roer, is Linda Yaccarino sinds vorige week de topvrouw.

Toch weer dat dorpsplein

In een mail naar het personeel trapt zij af: 'Samen Twitter 2.0 bouwen', luidt het bericht. "Twitter heeft als missie om 's werelds meest nauwkeurige real-time informatiebron en een wereldwijd stadsplein voor communicatie te zijn." Ze herhaalt daarmee de woorden van eigenaar Musk, die naar Twitter verwees als 'het belangrijkste digitale dorpsplein'.

De toon op dat plein is flink verzuurd, maar Yaccarino ziet kansen. "Van ruimtevaart tot elektrische voertuigen, Elon wist dat deze industrieën transformatie nodig hadden, dus deed hij het", aldus Yaccarino.

"Recentelijk is het steeds duidelijker geworden dat het wereldwijde dorpsplein transformatie nodig heeft - om de beschaving vooruit te helpen door de ongefilterde uitwisseling van informatie en een open dialoog over de dingen die voor ons het belangrijkst zijn", schrijft de Twitter-ceo.

Musk houdt vinger in de pap

Als eigenaar van Twitter houdt Musk natuurlijk een flinke vinger in de pap. Yaccarino, voormalig reclame-topvrouw bij een Amerikaanse tv-zender, zal zich vooral op de zakelijke kant van Twitter richten. Musk blijft zich actief bezighouden met het ontwerp en de technische kant van Twitter.

"Het succes van Twitter 2.0 is onze verantwoordelijkheid", schrijft de nieuwe topvrouw. "We moeten groots denken. We moeten transformeren. We moeten het allemaal samen doen", aldus Yaccarino. Het is de vraag of de topvrouw ook echt gaat investeren in de leefbaarheid van het digitale dorpsplein.

Luister ook onze podcast: