WiZ onthult nieuwe slimme lampen: gekleurde filamentlampen en lichtstrip

WiZ onthult nieuwe slimme lampen: gekleurde filamentlampen en lichtstrip

15-06-2023 14:10

WiZ is een zustermerk van Philips Hue. Groot verschil is dat de lampen van WiZ werken zonder hub. Ook is het assortiment kleiner, maar dat groeit gestaag. Het merk heeft nu nieuwe lampen aangekondigd.

De lampen van WiZ hebben zelf wifi aan boord. Daardoor zijn ze via de app van WiZ te regelen, en hebben ze bijvoorbeeld bewegingsdetectie middels veranderingen in wifi-straling. WiZ breidt zijn aanbod lampen nu uit, want dat bestond tot nu toe vooral uit meerkleurige peertjes en spotjes.

Nieuw zijn de zogenoemde filamentlampen, slimme led-lampen met het uiterlijk van een ouderwetse gloeilamp met gloeidraad. De lampen kunnen 16 miljoen kleuren tonen, en zijn er net als de vergelijkbare lampen van Philips Hue in drie vormen. Er is een kleine lamp met standaard peervorm, een langwerpige lamp en een grote ronde variant, alledrie met E27-fitting en met een helderheid van maximaal 470 lumen. De lampen kosten respectievelijk 29,99, 32,99 en 34,99 euro.

Flexibele lichtsnoer, plafondlamp en tuinpaal

WiZ voegt ook een lichtstrip toe aan zijn assortiment. Drie meter lang en flexibel – zodat allerlei vormen te maken zijn – met ook 16 miljoen kleuren en een kleurscène-optie. Daarbij verandert de kleur van het licht constant over de hele lengte. De lichtstrip kost 99,99 euro.

De plafondlamp is een armatuur met ingebouwde led-verlichting, ook in kleur. De lamp is er in twee maten en in zwart of wit, voor 129,99 of 169,99 euro.

WiZ heeft als laatste een nieuwe tuinpaal: een rechtopstaande lamp, ook weer met kleuropties. De tuinpaal kost 144,99 euro als starterskit, of 114,99 euro als uitbreiding voor wie er meerdere wil koppelen.

Matter-ondersteuning

De lampen van WiZ worden hoofdzakelijk bediend via de app van WiZ, maar er is ook Matter-ondersteuning. Dat maakt de lampen toekomstbestendig, want de Matter-standaard wordt door vrijwel alle merken ondersteund. Die ondersteuning is nu nog volop in ontwikkeling, maar bedrijven als Apple en Google werken ook mee. Daardoor werken de lampen bijvoorbeeld met de ingebouwde smart home-functies van Apple en Google.

Meer over smart home-standaard Matter: