PhilipsHue

Philips Hue krijgt nieuwe lampen en de app wordt weer wat slimmer

Philips Hue krijgt nieuwe lampen en de app wordt weer wat slimmer

20-06-2023 13:06 Laatste update: 21-06-2023 11:55

De app van Philips Hue krijgt nieuwe slimme dim-functies. Ook zijn er nieuwe lampen aangekondigd: ronde en vierkante plafondarmaturen en een nieuwe versie van de kogellamp.

Philips Hue begon ooit met de grote E27-fitting. Inmiddels zijn er ook spotjes, kaarslampjes en andere bolletjes met een kleine fitting. Maar zo klein als de nieuwe kogellamp maakte Hue ze nog niet. De nieuwe Philips Hue E14 kogellamp heeft niet alleen een kleine fitting, het bolletje zelf is ook maar zo groot als een golfbal. Dat maakt de nieuwe lamp de kleinste Hue-lamp tot nu toe.

De lamp was strikt genomen al te koop, maar alleen met wittinten. De nieuwe versie is er ook is er in zowel White Ambiance en Color Ambiance, zodat de lamp andere wittinten kan tonen, of 16 miljoen kleuren. Als White Ambiance is de lamp te koop vanaf 34,99 euro, of 59,99 euro voor een 2-pack. De kleurversie kost 64,99 euro per stuk, of 109,99 per twee.

Plafondlamp in drie maten

Hue krijgt er ook weer nieuwe plafondlampen bij. Dat zijn armaturen met ingebouwde led-verlichting Er zijn twee nieuwe lijnen, ten eerste de Aurelle. Die platte plafondlamp heeft een zwarte rand, Ambiance White-verlichting en is er in vierkant, rechthoekig en rond.

De vierkante modellen meten 30x30 en 60x60 centimeter, en kosten 169,99 en 239,99 euro. Het ronde model heeft een diameter van 39,5 centimeter en kost 179,99 euro. Het rechthoekige model is 1,20 meter bij 30 centimeter en kost 239,99 euro. De Surimu lijkt op de Aurelle, maar heeft een witte rand en ook kleurverlichting. Het vierkante model is 30x30 centimeter en kost 229,99 euro, het ronde model is 39,5 diameter en kost 239,99 euro.

Nieuwe functies Hue-app

De Philips Hue-app krijgt in het derde kwartaal van dit jaar twee nieuwe functies. De eerste heet brightness balancer, waarmee de helderheid van afzonderlijke lampen in een entertainmentzone aangepast kan worden, zonder die lampen als groep te bedienen. De functie zorgt er ook voor dat lampen met een hogere helderheid toch tegelijk tot de laagste helderheid gedimd worden. Bovendien kan je straks aangeven welke lampen uit een groep er gesynchroniseerd worden met de tv of muziek, als je die functie gebruikt.

Verder is het straks mogelijk om tot maximaal tien tijdslots in te stellen voor de bewegingssensor. Nu zijn dat twee slots, waarbij je bijvoorbeeld kan instellen dat de lampen in de badkamer 's nachts veel minder fel zijn dan overdag. Straks zijn er dus meer opties mogelijk om bijvoorbeeld gedurende de avond steeds een stapje minder fel te gaan.

Kijk ook: