HomePods krijgen eindelijk Spotify-ondersteuning (maar niet dankzij Spotify)

Howard Bouchevereau/Unsplash

apple homepod airplay spotify iOS 17 streaming muziek
20 juni om 17:21

Spotify is de populairste muziekdienst, maar de bediening via Siri en de HomePods van Apple laat nog te wensen over. Dat wordt in iOS 17 dit najaar eindelijk rechtgezet.

Wie Siri op zijn iPhone maar zeker op een HomePod vraagt om muziek af te spelen, komt meestal bij de Muziek-app van Apple zelf uit. Apple heeft op de HomePod al een paar jaar de mogelijkheid voor verdere integratie tussen muziekdiensten en Siri. Gebruikers kunnen dan zelf aangeven welke dienst hun voorkeur heeft, zodat Siri muziek van die dienst afspeelt. Daarvoor moeten de makers van de dienst die optie wel ondersteunen, onder andere Deezer en Pandora doen dat.

Spotify heeft van die mogelijk nog steeds geen gebruik van gemaakt. Opvallend, want Spotify heeft al jaren kritiek op Apple, dat volgens het Zweedse streamingbedrijf te gesloten is en de concurrentie zou beperken. Hoe dan ook: de gebruiker hoeft er straks niet meer onder te lijden. Vanaf iOS 17 is het mogelijk om de HomePod te vragen om muziek vanaf Spotify af te spelen, meldt 9to5Mac.

Allemaal automatisch

Straks zeg je simpelweg tegen je HomePod: 'Hé Siri, speel muziek van The Beatles op Spotify', en dat gebeurt dan. Achter de schermen schakelt de HomePod dan met Spotify op je iPhone. Daar wordt dan de muziek van The Beatles aangezet en meteen via AirPlay naar de HomePod gestuurd.

Ietjes anders dan bij de standaard manier van de HomePod, die helemaal zelfstandig via wifi muziek van Apple Music streamt. Maar: om dat te bereiken moet Spotify dus een aantal handelingen doen, die het bedrijf tot nu toe niet heeft verricht. Deze nieuwe functie werkt vanzelf, zolang de iPhone maar iOS 17 heeft, en de HomePod ook is geüpdate.

Ook voor andere apps

Deze nieuwe functie op de HomePod werkt straks overigens voor alle audio-apps op de iPhone die Siri ondersteunen. Die ondersteuning bestaat al sinds 2019, dus veel diensten hebben dat inmiddels ingebouwd. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor veel podcast-apps en diensten voor luisterboeken. Ook die apps kun je dus straks met één commando laten AirPlayen naar je HomePod.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>