Deze onderzeese horrorgame is door duikboot Titan ineens populair

Deze onderzeese horrorgame is door duikboot Titan ineens populair

22-06-2023 14:47 Laatste update: 23-06-2023 08:06

Een kleine indie-game heeft er door het ongeluk met de OceanGate-onderzeeër Titan ineens veel spelers bij gekregen. De horrorgame Iron Lung speelt zich af in een claustrofobische eenmansonderzeeër.

De hele wereld volgde sinds zondag de zoektocht naar de onderzeeër Titan van OceanGate, die vermist raakte tijdens een expeditie naar de Titanic. Uiteindelijk werden donderdag de restanten van de duikboot gevonden door een onderwaterrobot en werd duidelijk dat de vijf inzittenden zijn omgekomen. De interesse in dit soort kleine onderzeeërs heeft ook geleid tot een opvallende stijging van het aantal spelers van de onderzeese horrorgame Iron Lung, blijkt uit data van gameplatform Steam.

'Voelt verkeerd'

De ontwikkelaar van de game, David Syzmanski, deelde op Twitter dat er deze week een piek in verkoop en populariteit van het spel was. Hij schrijft daarbij: "Dit voelt zo verkeerd." In het spel bestuur je een kleine onderzeeër met rudimentaire technologie door een oceaan van bloed op een buitenaardse maan

"Ik heb van Iron Lung het meest nachtmerrie-achtige ding gemaakt dat ik kon bedenken", aldus Syzmanski. "Dat echte mensen zich nu in zo'n situatie bevinden, is behoorlijk gruwelijk."

Positieve recensies

Iron Lung heeft volgens de maker een 'experimentele minimalistische' gameplay, waarbij 'je zintuigen beperkt zijn en alles om je heen op de loer kan liggen'. Spelers kijken door de lens van een korrelige camera en navigeren met behulp van een onvolledige satellietkaart en nabijheidssensoren. De onderzeese horrorgame is in minder dan een uur uit te spelen.

Het spel heeft na ruim vijfduizend recensies op Steam een gemiddelde beoordeling van 'erg positief'. Iron Lung kost 5 euro en is te spelen op Windows-pc's.

Luister ook onze podcast: