Tesla

Tesla maakt werk van draadloos opladen van auto's

Tesla maakt werk van draadloos opladen van auto's

23 juni - 12:38 Laatste update: 12:43

Tesla lijkt een Duits bedrijf te hebben overgenomen dat werkt aan technologie voor het draadloos opladen van auto's. 

Tesla zou het Duitse bedrijf Wiferion hebben overgenomen. De startup uit Freiburg is gespecialiseerd in het draadloos opladen van apparaten via inductie. Uit een document in het Duitse handelsregister blijkt volgens Gründerszene dat Tesla zich had gemeld als koper van het bedrijf. Twee investeerders in de startup bevestigden vervolgens dat er een overname heeft plaatsgevonden, zonder dat ze de naam van Tesla noemden. Beide bedrijven geven geen commentaar, maar Tesla heeft eerder Duitse startups overgenomen.

Tesla liet zelf al teaser zien

Wiferion maakte tot nu toe vooral inductie-laders voor industriële robots, maar de technologie is ook geschikt voor elektrische voertuigen. De overname wijst erop dat Tesla een eigen draadloze EV-oplader wil ontwikkelen. Tijdens een presentatie in maart toonde de autofabrikant al een afbeelding waarop een draadloze laadpaal te zien is.

Problemen

Meerdere bedrijven werken al jaren aan draadloze laadsystemen voor elektrische auto’s, maar ze kampen met meerdere problemen, zoals de efficiëntie en de hogere kosten. Een laadstation moet meestal stevig in de grond worden verankerd. Bovendien heeft bedraad laden vrij weinig nadelen. 

Tesla wil draadloos laden mogelijk inzetten om het laadproces makkelijker te kunnen automatiseren zodra zijn auto's volledig zelfrijdend zijn geworden. Ze zouden dan zelf naar een draadloze lader kunnen rijden. Overigens ontwikkelde Tesla voor zo'n toepassing eerder ook al een geautomatiseerde robotarm.

Kijk ook: review Tesla Model Y

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s