Insta360

Deze piepkleine actioncam is een 2-in-1-camera

Deze piepkleine actioncam is een 2-in-1-camera

28-06-2023 11:09 Laatste update: 11:21

Insta360 stond al bekend om zijn zeer kleine actiecamera's. De nieuwe Go 3 is vooral slimmer en combineert een magnetisch mini-cameraatje ter grootte van een duim met een GoPro-achtige body.

De eerste twee uitvoeringen van de Insta360 Go waren ook al zeer klein: met nog geen 5,5 centimeter lang het formaat van een duim. Hij weegt 35 gram, en kan magnetisch bevestigd worden aan allerlei oppervlakken en accessoires. Een ketting voor om je nek, of voor onder je kleding: je klikt de Go 3 dan op je t-shirt. Er is zelfs een clip speciaal voor op de klep van je pet.

Goed, die handigheden hadden de voorgangers dus ook al. Nieuw is deze keer de bijgeleverde Action Pod. Dat is een body in de vorm van een klassieke actioncam à la GoPro. Rechthoekig, met achterop een opklapbaar touchscreen. En zo is de Insta360 Go 3 een 2-in-1-camera. In actioncam-modus kan je bijvoorbeeld makkelijk volgen, en jezelf op het schermpje zien. En die vorm klik je makkelijk op allemaal standaard accessoires.

Hogere resolutie en accuduur

Als kleine camera klik je de Go 3 dus magnetisch overal aan vast. Maar ook dan heb je draadloos verbinding met de Action Pod, en kun je dus makkelijk controleren of je shot goed is. Voorheen moest je daarvoor je telefoon erbij pakken en de app openen: deze nieuwe manier belooft een stuk vlotter te zijn.

De resolutie is ook verbeterd: van 1440p voorheen naar 2.7K bij dit nieuwe model. Dat moet ook de FlowState-stabilisatie ten goede komen. Verder zijn er nu twee microfoons, en is ook de accuduur toegenomen. De Go 3 doet het in zijn eentje 45 minuten op één lading, maar klik je hem op de Action Pod, dan wordt hij weer opgeladen en komt het totaal op 170 minuten.

De Pod is IPX4-waterdicht, de Go 3 zelfs IPX8, zodat je er tot 5 meter mee onder water kan. De camera heeft stembediening en kan met AI zelf hoogtepunten uit filmpjes vissen. Ook is de Horizon Lock beschikbaar, die de beelden perfect recht houdt ook al ga je zelf over de kop.

De Insta360 Go 3 is er vanaf 429,99 euro, voor het basispakket met de Go 3, Action Pod, magnetische ketting, draaistandaard en clip. Er zijn ook duurdere pakketen met meer accessoires gericht op bijvoorbeeld reizen, fietsen en watersport.

Meer actioncams: DJI versus GoPro.