© DJI

DJI onthult nieuwe actiecamera Osmo Action 3 met dubbel touchscreen

De Osmo Action 3 kan overal aan bevestigd worden.

Concurrent voor GoPro

DJI onthult nieuwe actiecamera Osmo Action 3 met dubbel touchscreen

14-09-2022 12:00 Laatste update: 17-09-2022 14:51

De Chinese fabrikant DJI heeft de derde versie van zijn GoPro-concurrent Osmo Action onthuld. De nieuwe actiecamera maakt 4K-video's met 120 beeldjes per seconde en heeft twee touchscreens.

De DJI Osmo Action 3 is de nieuwste versie van DJI's kleine actiecamera. Het apparaatje is onder andere gericht op extreme sporters, die zichzelf met de Osmo makkelijk kunnen vastleggen. Daarvoor heeft deze camera een nieuw, ingebouwd bevestigingssysteem. Daarmee kan de camera makkelijk aan sturen, helpen en meer worden geklikt. De camera kan daarbij zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd, voor rechtopstaande of liggende beelden. Het gaat om een quick-release-systeem, dat ook net zo snel weer losgekoppeld kan worden.

De DJI Osmo Action 3 heeft een 1/1.7-inch sensor en een ultragroothoeklens met een gezichtsveld van 155 graden. De camera maakt beelden in maximaal 4K-resolutie en met maximaal 120 beeldjes per seconde. Volgens DJI is de hitteafvoer verbeterd, waardoor de camera nu continu kan opnemen in 4K met 60 beeldjes per seconde. Dat is vaak een probleem voor dit soort kleine actiecamera's, die tussendoor soms even moeten afkoelen.

Tot 160 minuten filmen op één batterij

Deze actiecamera is volgens DJI 's werelds eerste met een dubbel touchscreen, zodat gebruikers instellingen kunnen aanpassen terwijl ze zicht houden op de beelden die de camera maakt. Ook kunnen beelden live worden bekeken op een smartphone via de DJI Mimo-app.

De Osmo Action 3 wordt geleverd met de Extreme Battery, een extra batterij met een capaciteit van 1770mAh. Daarmee wordt de filmtijd verlengd tot maximaal 160 minuten. De camera en batterij kunnen temperaturen tot -20 graden Celsius aan, en kunnen van 0 tot 80 procent worden opgeladen in 18 minuten.

DJI Action 3

Pakketten

De Osmo Action 3 is vanaf vandaag te bestellen. Er zijn twee pakketten: het standaardpakket met camera, batterij, beschermingshoes en bevestigingsadapter kost 359 euro. Een Adventure-pakket bevat de camera, drie batterijen, de beschermingshoes, twee adapters, een plat, klevend bevestigingspunt en een oplaadhoes voor de drie batterijen. Dat pakket kost 459 euro.

Het Osmo 3 adventure-pakket.

De voorganger: DJI Osmo Action 2