Oeps: Google Pixel Fold razendsnel kapot bij eerste gebruikers

Oeps: Google Pixel Fold razendsnel kapot bij eerste gebruikers

29-06-2023 09:20 Laatste update: 09:34

De eerste opvouwbare smartphone van Google, de Pixel Fold, is dinsdag in de eerste landen uitgebracht. Maar binnen mum van tijd kwamen er meldingen binnen van gebruikers met beschadigde of kapotte schermen. 

Vouwtelefoons zijn vanwege de flexibele schermen over het algemeen kwetsbaarder dan normale smartphones. Zo kunnen de schermen na verloop van tijd barsten krijgen op het punt waar ze gevouwen worden en kunnen de scharnieren defecten vertonen. Maar bij de Pixel Fold zijn er meteen op de eerste dag al problemen met het peperdure toestel van 1899 euro.

Schermbeschermer

Zo ging het vouwbare scherm in de Pixel Fold van een journalist van Ars Technica kapot, nadat er een klein beetje vuil tussen de schermbeschermer en de randen was gekomen. Dat kwam vervolgens tegen het paneel aan nadat de telefoon werd dichtgevouwen. "De plastic schermbeschermer loopt niet van rand tot rand, waardoor er een goot van onbeschermd oled-scherm rond de omtrek van de telefoon is." Op Reddit meldt een Pixel Fold-bezitter ook deukjes in hetzelfde deel van het scherm.

Bij een andere Pixel Fold-eigenaar is de screenprotector nu al los gaan laten en meerdere gebruikers hebben opvallend snel last van krasjes gekregen. Daarnaast heeft een andere Reddit-gebruiker last van een felroze lijn over het binnenste scherm van zijn Fold. Google zegt in een reactie dat mensen met problemen altijd contact met het bedrijf moeten opnemen, zodat ze ondersteuning kunnen krijgen en de mankementen onderzocht kunnen worden. Pixel Fold-gebruikers kunnen binnenkort ook zelf schermreparaties uitvoeren met een reparatiekit. 

7,6 inch scherm

Opengevouwen heeft de Pixel Fold een groot 7,6 inch scherm aan de binnenkant en als het toestel is dichtgevouwen kun je een 5,8 inch-scherm aan de buitenkant gebruiken.

De Pixel Fold is de eerste vouwtelefoon van Google en is voorlopig niet in Nederland te koop. Het toestel is dinsdag verschenen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan. 

Meer vouwtelefoons

De Pixel Fold krijgt er deze zomer meerdere nieuwe concurrenten bij. Zo onthult Samsung eind juli de nieuwe versies van de Galaxy Fold en Flip en komt OnePlus in augustus met zijn eerste foldable, die ook zou openvouwen zoals een boekje, vergelijkbaar met de Pixel Fold en de Galaxy Fold.