Samsung onthult nieuwe vouwtelefoons in juli: dit wordt er verwacht

Samsung onthult nieuwe vouwtelefoons in juli: dit wordt er verwacht

07-06-2023 12:36 Laatste update: 12:44

Samsung presenteert eind juli tijdens een Unpacked-event in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zijn nieuwste opvouwbare smartphones. 

Samsung houdt zijn productpresentaties sinds 2010 in de vorm van de Unpacked-events. Eind juli vindt voor het eerst zo'n Samsung Unpacked plaats in Seoul, de hoofdstad van thuisland Zuid-Korea. Het Unpacked-event in de wijk Gangnam heeft nog geen exacte datum.

In de aankondiging schrijft Samsung dat het tijdens het event de 'nieuwe generatie opvouwbare smartphones' presenteert. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de nieuwe Galaxy Z Flip 5 en de Galaxy Z Fold 5. 

De presentatie van de vorige Galaxy Z-vouwtelefoons vond steeds pas in augustus plaats, maar dit keer is Samsung er dus vroeg bij.  

Groter scherm aan de buitenkant

De Galaxy Z Flip 5 krijgt volgens geruchten een groter extern scherm, net als overigens de nieuwe concurrent Motorola Razr 40 Ultra. Ook zou Samsung het scharnierontwerp hebben verbeterd, waardoor de vouw in het scherm minder zou opvallen.

Ook de scharnier in de Fold 5 is verbeterd. Daardoor liggen beide kanten plat op elkaar, zodat het toestel dunner is zodra het is dichtgevouwen. De nieuwe vouwtelefoons zouden werken met de Snapdragon 8 Gen 2-chip, net als de Galaxy S23. De Flip 5 zou ook Samsung DeX ondersteunen, waarmee je de telefoon kunt gebruiken als een soort desktopcomputer.

De eerste Samsung-vouwtelefoon Galaxy Fold verscheen in 2019 en sindsdien heeft de fabrikant elk jaar verbeterde versies uitgebracht. Later kwamen meerdere concurrenten, waaronder Oppo, Huawei en Honor, ook met opvouwbare smartphones, maar Samsung is met afstand de marktleider in de foldable categorie.

De Flip is het populairst

In het eerste kwartaal van dit jaar was de Samsung Galaxy Z Flip 4 de populairste vouwtelefoon, met een aandeel van 27 procent, gevolgd door de Huawei Pocket S, de Galazy Z Fold 4 en de Oppo Find N2 Flip.

In thuisland Zuid-Korea verkopen vouwtelefoons beter dan in andere landen: in het land is bijna 14 procent van de verkochte smartphones een opvouwbaar model. Wereldwijd was dat vorig jaar dat maar zo'n 1 procent.

Foldables zijn een van de weinige groeisegmenten op de smartphonemarkt. Steeds meer consumenten overwegen wel de aanschaf van een opvouwbare telefoon. In een recent onderzoek van Counterpoint zei 28 procent van de Amerikaanse smartphonegebruikers 'hoogstwaarschijnlijk' de voorkeur te geven aan een vouwtelefoon als hun volgende toestel. 

Kijk ook: