De nieuwe Cowboy Cruiser. ©Cowboy

cowboy elektrische fiets e-bike nieuw model cruiser

Op de nieuwe e-bike van Cowboy zit je veel meer rechtop

3 juli om 08:29
Laatste update: 3 juli om 17:12

Het Belgische fietsmerk Cowboy maakt prachtige, minimalistische e-bikes met een sportieve houding. Nu is er ook de cruiser, met een hele Nederlandse, rechtopzittende houding.

Bij het Belgische e-bikemerk Cowboy houden ze niet van concessies. De eerste twee fietsen van het merk waren zo strak ontworpen, dat ze zonder spatborden of standaard verkocht werden. In de praktijk toch wel onhandig: inmiddels zitten er wel spatborden op Cowboys en verkoopt het bedrijf ook standaarden. En dan de nieuwste concessie: de zithouding.

Alle Cowboy-fietsen tot nu toe zijn sportief: een smal zadel en laag, smal, recht stuur dwingen je in een actieve houding. Dat zijn wij 'oma-fietsende' Nederlanders niet gewend, wij zitten graag rechtop. Voor ons is er nu de Cowboy Cruiser – met een verder zadel, hoger, gebogen stuur en dus een rechtere zithouding.

Hij trapt ook anders

Maar er is meer aan de hand. Want uiterlijk lijkt de Cowboy Cruiser op het zadel en stuur na identiek aan de Cowboy 4: er is toch meer aan de hand. De trapfrequentie van de Cruiser is namelijk anders dan bij de andere Cowboys, zodat je minder snel hoeft te trappen. En dat alles bij elkaar moet zorgen voor een meer ontspannen fietservaring: lekker cruisen.

De namen van de andere fietsen van Cowboy veranderen trouwens ook door de komst van de Cruise. De C4 heet voortaan de Cowboy Classic en de 4ST is nu de Cruiser ST. Dat past die ST ook wel: die had dat hogere, gebogen stuur van de Cruiser immers altijd al.

De nieuwe e-bike weegt 19,3 kg en heeft een draadloze telefoonoplader ingebouwd, die toegang geeft tot de Cowboy-app met onder meer Google Maps-navigatie. Ook beschikt de fiets over een verwijderbare accu, een Gates carbon-riem en lekbestendige 47mm custom banden.

De Cowboy Cruiser is vanaf nu te koop voor 2990 euro, dezelfde prijs als de andere twee e-bikes van het merk. De Cruiser is er in dezelfde kleuren als de Classic: zwart en zandkleur.

Bekijk onze eerste impressie van de Cowboy Cruiser.

Onze review van de Cowboy 4:

Volg onze updates over elektrische fietsen