© Project E Ink

Digitale krant aan je muur: Alexander Klöpping lanceert groot e-inktscherm

Digitale krant aan je muur: Alexander Klöpping lanceert groot e-inktscherm

07-07-2023 15:56

De Nederlandse internetondernemer Alexander Klöpping brengt een groot 32 inch e-inktscherm op de markt. Daarmee krijg elke dag de voorpagina van je favoriete krant aan de muur te zien.

Klöpping laat het E Ink Newspaper Display maken door het Sloveense bedrijf Visionect. Dat is gespecialiseerd in de productie van schermen met E Ink, de technologie die bekend is van de prettig leesbare zwart-wit-schermen in e-readers. Het 32 inch scherm is volgens Klöpping 'geoptimaliseerd om voorpagina's van kranten op te tonen'. Die voorpagina's haalt het apparaat via wifi op. Klöpping: "Ik heb 'm aan de muur hangen in de keuken, en scan elke ochtend de headlines met een kop koffie."

De inspiratie voor de digitale krant voor aan de muur kwam van een project van een Google-techneut die iets soortgelijks had gebouwd. "Ik ben een nieuwsjunkie en de kracht en allure van de voorpagina van een krant hebben me altijd gefascineerd", schrijft Klöpping.

Vrij duur

Het scherm is nogal prijzig: 2783 euro. Er is keuze uit een zwarte of een witte lijst, die gemaakt is van roestvrij staal. Het apparaat weegt 8 kilo en via een online portal kun je instellen en aanpassen wat er op het scherm te zien is.

Het scherm is voorzien van een glazen paneel en werkt op batterijen. De batterijduur is volgens Klöpping minstens 'een paar weken'. "Maar we optimaliseren zodat het een paar maanden meegaat." 

Kijk ook onze video over digitale notitieboeken.