©Nothing

nothing phone 2 nieuwe smartphone android

Nieuwe Nothing-telefoon steelt show met slimme ledjes, niet met de prijs

11 juli 2023 om 17:30
Laatste update: 11 juli 2023 om 18:22

Gadgetmerk Nothing heeft zijn nieuwe Phone (2) nu officieel aangekondigd. De telefoon heeft opnieuw een transparante achterkant voorzien van ledstrips, die uitgebreidere lichteffecten kunnen tonen. Dat kan niet alleen bij notificaties en oproepen, er komen meer opties. Maar de Phone (2) is ook een stuk duurder geworden.

Fabrikant Nothing, opgezet door OnePlus-oprichter Carl Pei, kwam vorig jaar met de Phone (1), een opvallende smartphone met een transparante achterkant, waarin witte ledstrips zijn verwerkt. Die lichtstrips vormen samen de zogeheten Glyph Interface, die op allerei manieren kan knipperen bij bijvoorbeeld notificaties. De nieuwe Phone (2) heeft grotendeels hetzelfde ontwerp, maar wel met een iets andere indeling van de ledstrips. Belangrijker: de functies van de Glyph Interface zijn uitgebreid, waardoor de lichteffecten handiger zouden zijn.

Slimme leds: minder op scherm kijken

Zo kunnen gebruikers in de Nothing Phone 2 lichteffecten voor elke contactpersoon en voor elk soort notificatie instellen. Het doel is dat je meteen ziet wat er aan de hand is, zodat je niet altijd je telefoon hoeft te pakken en op het scherm hoeft te kijken. Volgens Nothing is dit 'een manier om afleiding tegen te gaan'. Als belangrijke personen je hebben gebeld of je een nieuw WhatsApp-bericht hebt, dan kan er ook een lampje blijven branden totdat jij het hebt gecheckt.  

Ook handig: de ledstrips die rond de spoel lopen zijn nu ook te gebruiken bij een afteltimer en als batterij-indicator of volumecontrole. Met die cirkel kun je straks ook zien hoe lang het duurt voordat je taxi arriveert of de maaltijdbezorger voor je deur staat - zonder dat je dus op het scherm hoeft te kijken. Nothing stelt de Glyph Interface namelijk open voor apps van derden, al is het nog even afwachten welke apps dit gaan gebruiken.

Ook nieuw: je kan zelf een eigen ringtone maken door sequenties te creëren en die te combineren met lichteffecten. De bliepjes en lampjes werken dan dus samen.  Muzikanten gaan sets met geluiden samenstellen die je kan gebruiken bij het maken van je ringtone met de Glyph Composer.

Betere chip, grotere accu

De Phone (2) werkt met de Snapdragon 8 + Gen 1-chip, die 80 procent betere prestaties dan de chip in de voorganger biedt. Het toestel heeft een 6,7 inch oled-scherm met 120 Hz en 1600 nits piekhelderheid. De schermranden zijn wat kleiner geworden en de resolutie is 2412x1080 pixels.

De iets grotere 4700 mAh-accu is bedraad met 45W op te laden: hij is dan in 55 minuten weer helemaal vol. De telefoon is bovendien draadloos op te laden en ondersteunt omgekeerd laden, zodat je oordopjes kunt opladen door ze op de achterkant van de telefoon te leggen. 

De selfiecamera in de Phone (2) is verbeterd en heeft nu een 32 megapixel sensor in plaats van 16 megapixel. Ook de 50 megapixel-camera’s achterop hebben een kleine upgrade gehad.

Duurzamer

Nothing zegt de telefoon duurzamer te hebben gemaakt. Zo is het middenframe gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium en is er volledig gerecycled blik gebruikt op negen printplaten en gerecycled koperfolie op de hoofdprintplaat. Het toestel is spatwaterdicht (IP54).

Nothing belooft 3 jaar Android-updates en 4 jaar beveiligingsupdates. De software krijgt een opvallend monochroom design, waarmee gebruikers volgens het bedrijf 'bewuster zijn van hoe ze door apps op het startscherm navigeren'.

Prijzen

De Nothing Phone (2) is wel duurder dan de voorganger geworden. De nieuwe telefoon is er voor 649 euro, voor de zwarte variant met 128 GB opslag en 8 GB RAM. De eerste Nothing Phone kostte 469 euro.

De andere versies van de Nothing Phone (2) zijn er in zowel zwart als wit. De variant met 12 GB RAM en 256 GB opslag kost 699 euro en voor die met 512 GB opslag betaal je 799 euro.

Lees ook: De beste betaalbare smartphones van dit moment