©Bright

Politie: stop met aangifte doen tegen VanMoof, dat heeft geen zin

Politie: stop met aangifte doen tegen VanMoof, dat heeft geen zin

18-07-2023 14:38 Laatste update: 14:40

De politie in Amsterdam roept VanMoof-klanten op om te stoppen met het doen van aangifte wegens diefstal tegen het failliete fietsmerk. Zo'n aangifte heeft geen zin en wordt niet in behandeling genomen.

De afgelopen dagen wordt de politie in Amsterdam overstelpt met vragen van VanMoof-fietsers. Sommige klanten hebben volgens de politie aangifte wegens diefstal tegen het bedrijf gedaan. De politie doet nu de oproep aan VanMoof-gedupeerden om daarmee te stoppen. "Een faillissement is een civiele en geen strafrechtelijke aangelegenheid. De politie kan daarom - hoe vervelend ook - niets betekenen voor klanten. Aangiften, meldingen en vragen worden daarom niet in behandeling genomen."

VanMoof werd vanochtend door de rechtbank failliet verklaard. Twee curatoren onderzoeken of er nog een doorstart mogelijk is, maar experts zien het somber in

Reparaties nu niet mogelijk

Een probleem voor VanMoof-bezitters met een kapotte e-bike is dat het bedrijf eigen onderdelen gebruikt, waardoor ze niet bij normale fietsenmakers terechtkunnen. De VanMoof-winkels zijn dicht en bij de externe reparateurs, zoals KwikFit, zijn de benodigde onderdelen op.

Bij VanMoof-vestigingen staan ook nog e-bikes die klanten voor een reparatie hadden gebracht. Die fietsen blijven eigendom van de klanten. De curator maakt uiteindelijk een moment bekend waarop mensen hun spullen kunnen ophalen.

VanMoof: e-bikes gaan terug naar klant

VanMoof-topman Taco Carlier schrijft aan investeerders dat de servers van het bedrijf voorlopig in de lucht blijven. Ook wordt er volgens hem gewerkt aan 'de afhandeling en het terugbrengen van fietsen die ter reparatie zijn'.

Lees meer artikelen over VanMoof.

Volg ons ook op sociale media.