© Bright

KwikFit: alle onderdelen voor VanMoof-fietsen zijn op

KwikFit: alle onderdelen voor VanMoof-fietsen zijn op

17-07-2023 17:40 Laatste update: 18-07-2023 08:52

Bij KwikFit liep het de afgelopen dagen storm met mensen die e-bikes van VanMoof wilden laten repareren, maar het bedrijf heeft inmiddels geen onderdelen voor de elektrische fietsen van het noodlijdende fietsmerk meer. 

UPDATE: VanMoof is failliet verklaard, doorstart wordt onderzocht

"Heel simpel gezegd: alle VanMoof-onderdelen zijn op", zegt KwikFit-topman Pieter Bikker tegen Bright. "Je kunt nog alleen reparaties laten uitvoeren waarbij geen onderdelen nodig zijn, zoals het vervangen van remblokken en banden."

Sinds vorige week bleek dat het Amsterdamse fietsmerk failliet dreigt te gaan, was het volgens Bikker 'enorm druk' bij de drie KwikFit-locaties waar VanMoof-fietsen kunnen worden gerepareerd. De e-bikes van het merk hebben speciaal ontwikkelde onderdelen, waardoor je voor reparaties vaak niet bij een normale fietsenmaker terecht kunt.

VanMoof en KwikFit begonnen eind juni met een samenwerking, waarbij de elektrische fietsen in vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht gerepareerd worden. "De vraag is enorm geweest. We waren in een paar dagen door onze voorraad heen", zegt Bikker. Volgens de KwikFit-topman was het de bedoeling om de komende tijd de VanMoof-reparaties 'op te schalen' naar andere locaties, maar dat gaat voorlopig niet door.

E-shifter

KwikFit is in overleg met VanMoof over mogelijke nieuwe leveringen van onderdelen. "Maar we weten nog niet of en wanneer er iets gaat komen." Voor sommige onderdelen zal het lastig worden, denkt Bikker. "Voor bijvoorbeeld de e-shifter is de backorder zo groot, daarvoor heb ik weinig hoop."

VanMoof-fietsers kunnen op de KwikFit-site een formulier invullen en hun specifieke problemen aangeven, zoals de foutcode die hun e-bike laat zien. Ze krijgen dan antwoord over wat er nog mogelijk is. De tijdslots voor de VanMoof-reparaties bij KwikFit zijn inmiddels tot de tweede helft van augustus volgeboekt.

Uitstel van betaling

VanMoof kreeg vorige week van de rechtbank in Amsterdam uitstel van betaling, omdat het bedrijf in de financiële problemen zit. Een bewindvoerder gaat de komende twee maanden op zoek naar een oplossing.

Lees meer artikelen over VanMoof.

Volg ons ook op onze socials voor meer updates.