Samsung werkt aan 'Galaxy Ring' die je hartslag kan meten

©New Line Cinema

samsung slimme ring smart ring hartslag slimme bril
20 juli om 13:40

Samsung zou zijn begonnen met de ontwikkeling van een slimme ring in zijn Galaxy-lijn. De ring zou onder meer de hartslag kunnen bijhouden.

Samsung heeft meerdere namen gedeponeerd voor de ring, meldt TheElec. Bij de Amerikaanse merkautoriteit zijn vier namen te vinden: Galaxy Circle, Galaxy Index, Galaxy Insight en Galaxy Pulse. Al die registraties noemen een slimme ring, slim horloge en een slimme bril.

Samsung zou nu voor het eerst begonnen zijn met het ontwikkelen van printplaten voor de ring, waar sensoren op bevestigd worden. Het bedrijf zou pas bij een werkend prototype willen beslissen waar het de ring voor wil inzetten.

Als bril-bediening?

In een patent dat TheElec eerder opduikelde, is te zien dat een ring wordt gebruikt als bediening voor een slimme bril. Samsung werkt aan zo'n bril, een concurrent voor de Apple Vision Pro. Samsung zou die bril nu extra doorontwikkelen, omdat het zou zijn geschrokken van de hoogwaardige specificaties van de Apple-bril.

Apple werkt ook aan een ring

Opvallend genoeg zou Apple ook jarenlang aan een slimme ring hebben gewerkt. Al in 2018 was daar sprake van.

Ook die ring zou overwogen zijn als bediening voor de bril, maar dat is nu niet meer nodig: de Vision Pro wordt wel met kleine vingerbewegingen bediend, maar die ziet de bril met geavanceerde sensoren in plaats van via een ring.

Volgende week houdt Samsung zijn grote Unpacked-event in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Bright is daar bij aanwezig. Volg ons op sociale media voor onze updates.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>