Google's Windows-variant op Apple AirDrop is eindelijk echt klaar

©Google

google nearby share delen bestanden windows android app airdrop
20 juli om 15:07

Met de Google-app Nearby Share kun je bestanden delen tussen Android-smartphones en Windows-computers - vergelijkbaar met de AirDrop-functie van Apple. De Google-app was al langer als bèta-versie, maar Google heeft nu de verbeterde, definitieve versie van de app 'Dichtbij Delen' uitgebracht. 

Google bood de Windows-app Nearby Share al sinds 2020 aan in een bèta-versie, maar heeft dat label er donderdag afgehaald. De app, die in Nederland 'Dichtbij Delen' heet, moet het makkelijker maken om bestanden en bestandsmappen te delen tussen Android-apparaten en Windows-pc’s.

Google heeft nu ook een paar nieuwe mogelijkheden aan Nearby Share toegevoegd, zoals het tonen van previews in meldingen. Bovendien biedt de app nu een timer, zodat je precies ziet hoelang een bestandsoverdracht nog duurt.

Je hoeft geen account te hebben om de app te laten werken. Als je wel inlogt, kun je het delen van bestanden beperken tot je contactpersonen en eigen apparaten. Nearby Share wordt volgens Google binnenkort ook voorgeïnstalleerd op sommige HP-computers.

Voor gebruikers van iPhones en Macs is er al jaren de vergelijkbare AirDrop-functie. Samsung heeft met Quick Share een eigen alternatief.

Lees ook: de beste midrange-smartphones