©TikTok

TikTok gaat Threads achterna: nu ook posts met alleen tekst

TikTok gaat Threads achterna: nu ook posts met alleen tekst

24-07-2023 17:48 Laatste update: 17:53

TikTok draait natuurlijk vooral om filmpjes, maar daar komt wat verandering in. Met de app kun je voortaan ook berichten met alleen tekst posten.

Bij het openen van de camera in de TikTok-app krijg je sinds vandaag naast video en foto de optie om alleen tekst te gebruiken. Na het schrijven van je bericht kun je onder meer een geluid toevoegen, een locatie taggen en een achtergrondkleur kiezen. Volgens TikTok biedt dit 'nieuwe manieren om je ideeën te delen en je creativiteit te uiten'.

"Makers kunnen hun verhalen, gedichten, songteksten en andere geschreven inhoud op TikTok kunnen delen. Zo krijgen ze een andere manier om zichzelf uit te drukken", schrijft TikTok over de nieuwe functie. Gebruikers kunnen ook virtuele stickers toevoegen aan hun tekstberichten. Daarnaast kunnen ze andere accounts taggen en hashtags toevoegen. 

Concurrentie

Met de nieuwe functie voor geschreven posts is TikTok ook een alternatief voor Twitter, dat sinds vandaag geen Twitter meer heet maar 'X'. Instagram-moederbedrijf Meta kwam onlangs met Threads, ook vooral gericht op tekst-posts. Maar Threads is nog niet beschikbaar in de EU.

Volg ons ook op TikTok voor onze uitpakvideo's.