Twitter verandert zijn naam naar X en neemt afscheid van logo met vogel

©Linda Yaccarino

twitter x.com logo elon musk
24 juli 2023 om 10:15
Laatste update: 24 juli 2023 om 23:30

Twitter heet nu geen Twitter maar X. Elon Musk heeft afscheid genomen van de naam en het bekende logo met de vogel.

LEES OOK: Twitter wordt X: stap 1 in het plan van Elon Musk

Eigenaar Elon Musk bracht het nieuws vanochtend naar buiten. "X.com verwijst nu naar Twitter.com", aldus de miljardair, die zo'n 44 miljard dollar neertelde voor Twitter. Nog geen jaar later gaat er dus een streep door de naam en het bekende logo. Het bekende Twiter-vogeltje is verdwenen. Het logo is ingeruild voor een grote, gestileerde letter X.

Geen verrassing: Musk is dol op de letter X en gebruikte die ook al in zijn Tesla Model X, en zijn bedrijven SpaceX en xAI. X.com was oorspronkelijk de naam van het betaalbedrijf van Musk dat door PayPal werd opgekocht, waardoor Musk erg rijk werd.

Nieuw logo snel gevonden

Musk riep gebruikers op om zelf X-logo's in te sturen, als een soort prijsvraag. Uiteindelijk is gekozen voor 𝕏, een gestileerde versie van de letter X die is ontworpen voor wiskundig gebruik. Lekker goedkoop, al zal het bedrijf dat logo moeilijk kunnen patenteren. Volgens Musk wordt het logo later nog licht aangepast.

Twitter, of X, heeft het nieuwe logo al groot op zijn kantoor geprojecteerd. Dat Twittert (of X-t?) ceo Linda Yaccarino. De topvrouw lijkt opnieuw in het weekend verrast te worden door de nukken van de eigenaar van het bedrijf. Ook medewerkers zijn overvallen door de verandering: zij kregen in een e-mail te horen dat hun bedrijfsadres zou veranderen naar @x.com.

De alles-app

Yaccarino schrijft dat Twitter de manier waarop we communiceren veranderd heeft. "X zal nu verder gaan, en het wereldwijde dorpsplein verder transformeren", aldus de X-topvrouw.

X zal namelijk die 'everything-app' zijn waar Musk al vaker naar verwezen heeft. "Audio, video, berichten, betalingen/bankieren", somt Yaccarino op. "Aangedreven door AI zal X ons verbinden in manieren die we ons nu pas beginnen voor te stellen."

Een zogenoemde alles-app is er in het westen nog niet echt. Het enige veelgenoemde voorbeeld is WeChat, een soort Chinese WhatsApp-tegenhanger die in China ook wordt gebruikt voor betalingen, als marktplaats, videobeldienst, game-platform en meer.

Nieuw AI-bedrijf

Musk heeft meer plannen: eerder deze maand startte hij een nieuw AI-bedrijf onder de naam xAI. Het is de bedoeling om kunstmatige algemene intelligentie die vergelijkbaar met menselijke intelligentie moet worden.

Het is de verwachting dat de verschillende bedrijven van Musk onder de noemer X steeds verder geïntegreerd gaan worden.

Volg ons ook op Twitter voor meer tech-nieuws.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>