Handige Netflix-update brengt zowaar wat orde in de chaos

©Grant Davies

netflix app iphone android films series kijk lijst
25 juli om 14:52
Laatste update: 25 juli om 14:54

Netflix voegt een handig onderdeel toe aan zijn mobiele apps. Op het nieuwe tabblad Mijn Netflix zie je alles over de series en films die je al wilde kijken, maar die je misschien alweer was vergeten.

Het nieuwe app-onderdeel 'Mijn Netflix' voelt als zo’n logisch onderdeel dat je je afvraagt waarom de streamingdienst hier nu pas op is gekomen. Het is te vinden in Netflix-app rechtsonder in het scherm, op de plek waar voorheen het tabblad Downloads stond. 'Mijn Netflix' helpt je als je even niets kan vinden om te streamen.

Je vindt er bijvoorbeeld je kijklijst (Mijn Lijst) en de rij met dingen die je aan het kijken bent ('Doorgaan met kijken'). Daar hoef je dus niet meer naar op zoek. Ook staan er reminders over aankomende of recente series en films, de titels die je hebt gedownload en de trailers die je hebt bekeken. Je krijgt zo dus een beter overzicht van alle series en films die je van plan was te gaan kijken.

Duimpje omhoog

'Mijn Netflix' bevat ook nog een lijstje met de content die je een duimpje omhoog hebt gegeven onder het kopje 'Series en films die je goed vond'. Dat kan ook handig zijn, bijvoorbeeld als je even kwijt bent hoe een film of serie heette die je eerder hebt bekeken.

Het klinkt allemaal een stuk praktischer dan het voormalige tabblad Downloads. Dat had een nogal prominente plek in de app, terwijl lang niet alle Netflix-abonnees de downloadfunctie regelmatig gebruiken.

De iPhone-app van Netflix heeft sinds vandaag het nieuwe onderdeel. Op Android start de uitrol begin augustus.

Lees meer nieuws over streamingdiensten.