Kijk: Niet Oppenheimer maar 'Heisenberg' bouwde de eerste atoombom

©BreakingBad

oppenheimer youtube heisenberg breaking bad walter white
30 juli om 22:24
Laatste update: 30 juli om 22:25

De film Oppenheimer, over de atoombom-uitvinder, is een enorm bioscoopsucces en dat leidt natuurlijk tot memes en andere inhakers. Zoals deze gewiekte video, waarin het lijkt alsof Robert Oppenheimer het Breaking Bad-duo Walter White en Jesse Pinkman heeft ingeschakeld om te helpen bij de bouw van de atoombom.

Het YouTube-kanaal Alternative Cuts is gespecialiseerd in montages waarbij scènes uit twee series of films op een grappige manier worden gecombineerd. Zoals Dwight uit The Office in X-men. En: The Boys in de Marvel-multiverse. Het kanaal is de laatste weken bezig met een serie genaamd Breaking Kitchen: een mix tussen Breaking Bad en Hell's Kitchen met Gordon Ramsay.

Maar Alternative Cuts onderbreekt die reeks nu met een mashup tussen Oppenheimer en Breaking Bad. Een logische combinatie, want Walter White noemt zichzelf in de serie Heisenberg, naar de Duitse natuurkundige Werner Heisenberg die voor de nazi's aan een atoombom werkte. De video is in twee dagen al 150.000 keer bekeken.

Regisseur Christopher Nolan-film hoopt trouwens dat vooral de tech-industrie oplet en de fouten van Oppenheimer niet herhaalt bij de ontwikkeling van AI.

Meer over de betekenis van Walter White's bijnaam Heisenberg in Breaking Bad lees je hier.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>